-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sudaužyti du Vladimirui Putinui sukurti ir pagaminti automobiliai

„Rosijskaja gazeta“ ir kiti Rusijos leidiniai cituoja Rusijos Pramonės ir prekybos ministrą Denisą Manturovą, kuris investuotojų forume Sočyje prasitarė apie Kremliaus projekto „Kortež“ automobilius.
Nutekinti 2016 m. V.Putino limuzino eskizai
Nutekinti 2016 m. V.Putino limuzino eskizai / Russkij avomobil nuotr.

Ministras D.Manturovas prasitarė, kad nuo 2018 m. projekto „Kortežas“ automobilius galės įsigyti visi norintys.

15min jau anksčiau rašė, kad projekto „Kortežas“ esmė – V.Putino ir D.Medvedevo pageidavimas važinėtis ne „nusibodusiais vakarietiškais automobiliais“, o „tėvyniniais, pagamintais Rusijos gamyklose“. Šiam projektui gaminami limuzinai, SUV (miesto visureigiai) ir minivenai.

Tačiau toks Kremliaus vadovų planas sprogo kaip muilo burbulas, nes patys rusai nieko nesukūrė. Todėl nusprendė pasiskolinti „Porsche“ variklį.

Kaip pranešė ministras, pirmieji V.Putino ir Kremliaus vadovų kortežo automobiliai jau bandomi iškart keliuose poligonuose ir jau pravažiavo po 10 tūkst. km. Iš viso bandymų metu įveiks po 100 tūkst. km (poligonuose ir ant specialių bandymų stendų).

Ministras nesakė, kiek tiksliai automobilių jau pagaminta ir kiek bandoma, tačiau prasitarė, kad testinių važiavimų metu du iš jų jau sudaužyti. Vienas Dmitrovo poligone, o kitas – Vokietijoje. Tačiau nepatikslino, ar tai padaryta specialiai, tikrinat saugumą, ar netyčia. Vistik užtikrino, kad jie atitinka 5 žvaigždučių NCAP saugumo testo reikalavimus.

Bandymų metu du putinmobiliai sudaužyti.

Planuojama, kad iki 2017 m. pabaigos Kremlius gaus 12 pirmų automobilių. O nuo 2018 m. nedidelis kiekis putinmobilių (apie 200-300) – visureigių, limuzinų ir minivenų – bus parduodamas visiems norintiems. Iš viso planuojama pagaminti apie 5 000 „Kortežo“ automobilių.

TAIP PAT SKAITYKITE: V.Putino limuzinas pateko į avariją, vairuotojas žuvo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius