-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vladimiro Putino limuzinas pateko į avariją: vairuotojas žuvo vietoje

Antradienį, rugsėjo 6 d., Maskvos Kutuzovo prospekte įvyko avarija: kaktomuša susidūrė Rusijos prezidento šarvuotas limuzinas BMW ir „Mercedes Benz“, praneša „Daily Mail“ ir Rusijos žiniasklaida.

Avarijos metu Prezidento kanceliarijos BMW važiavo tik vairuotojas, prezidento V.Putino ar kitų asmenų automobilyje nebuvo. Žiniasklaida pabrėžia, kad automobilį vairavo mėgstamiausias prezidento vairuotojas, kurio pavardė neįvardijama.

V.Putino vairuotojas dėl avarijos nekaltas?

Rusijos žiniasklaida apie avariją praneša labai lakoniškai: kaktomuša įvyko todėl, kad „Mercedes“ išvažiavo į priešpriešinio eismo juostą. Kodėl žuvo prezidento vairuotojas, ar jis buvo prisisegęs saugos diržą, nedetalizuojama.

VIDEO: Russian President Vladimir Putin's Official Car Driver Crash.(VIDEO)

Filmuotos medžiagos peržiūros metu taip pat gali pasirodyti, kad į priešpriešinio eismo juostą išvažiavo būtent prezidento kanceliarijos automobilis, nors Rusijos žiniasklaida šios versijos neviešina. Vis dėlto, išanalizavus įrašą (kamerų vaizdus iš abiejų pusių) ir automobilių pozicijas po avarijos (BMW stovi tiesiai, o „Mercedes“ skersas), tampa tikėtina, kad V.Putino vairuotojas, turintis 40 metų stažą, dėl susidūrimo nekaltas. Jis važiavo įprasta juosta, o jį taranavęs „Mercedes“ peršoko iš juodesnės, VIP-inės.

Iš tiesų, Maskvos gatvėse gausu spec. juostų, kurios skirtos tik valdžios automobiliams (tamsesnė juosta per vidurį), skubantiems per spūstis. Panašu, kad „Mercedes“ vairuotojas tokia juosta ir nusprendė važiuoti, bet padarė pernelyg staigų manevrą į kairę ir kliudė priešpriešiais važiuojantį prezidento BMW .

Maskvos stilius: VIP juostomis važiuojama dažnai

Tie, kam yra tekę važinėti Maskvoje, žino, kad daugelis Rusijos sostinės turtuolių taip pat nori pasijusti VIP personomis, todėl važiuoja vyriausybine eismo juosta. Rusijoje – tai įprasta praktika, tokių pažeidėjų policija bausti nedrįsta.

Kas kaltas dėl šios avarijos, po tyrimo paskelbs policija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius