Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dakaro dienoraštis Nr.3. Dvi Antano Juknevičiaus pusės: kovinė ir švelnioji

Ar dažnai jums tenka matyti Antaną Juknevičių, užsivedusį kovai ir kartojantį „Gazas dugnas“, „Full attack“ arba „No eat, no sleep – only Dakar“? Ko gero, nuolatos. Šie posakiai ir į viršų iškelti nykščiai yra Antano Juknevičiaus – Dakaro legendos – vizitinė kortelė.
Antanas Juknevičius su žmona Martina
Antanas Juknevičius su žmona Martina / Žilvino Pekarsko / 15min nuotr.

Visos Dakaro naujienos (spauskite čia)

Bet ar kada susimąstėte, kad už šios bronzinės Dakaro ralio mašinos durų sėdi (tiksliau, kratosi, kovoja, lenktyniauja, keikiasi) toks pat žmogus, kaip ir mes visi? Su savo jausmais ir jautriom stygom, kurių žiniasklaidai nerodo. Nes jis taiko ne į bulvarinės žiniasklaidos puslapius, o gerokai aukščiau. Kaip ir jo šturmanas – alpinistas, verslininkas Darius Vaičiulis, siekiantis to, kas yra toli, aukštai arba sukaustyta ledynų.

Dvi Antano Juknevičiaus pusės

Tačiau Dakaras daro stebuklus. Čia galima pamatyti visai kitokį Antaną. Štai kas nutiko sausio 4 d., kuri buvo skirta testams kopose ir techninei apžiūrai Las Palmas kariniame aerodrome Limos pakraštyje.

Nuo ryto į kopas atvažiavo „Toyota Gazoo Racing“ pilotai, taip pat Benediktas Vanagas, Martinas Prokopas su „Ford“, dar keli „Hilux“.

Antanas žadėjo atvykti kiek vėliau. Taip ir nutiko. Tačiau jis sustojo ne masinėje susibūrimo vietoje, kur buvo daug žiniasklaidos, o atokiau.

Nes, kaip pats sakė, ne filmuotis tą rytą norėjo, o iš tikrųjų gerokai papurtyti automobilį, įvertinti jo galimybes stačiose kopose. Todėl žurnalistų ir savo „marketingo vadovės“ Martinos prašė nefilmuoti, leisti susikaupti (kodėl Martinos pareigas parašiau kabutėse, sužinosite vėliau, jei nežinojote).

Ir įniko į automobilį. Aukšta kopa padaręs 22 km ratą, suko antrą. Paskui grįžo, aptarė variklio darbą su technikais, nuvalė aušinimo skysčio perteklių. Ir vėl išlėkė. Tiesa, prieš tai, užsidėjęs savo firminius oranžinius akinius nuo saulės, žurnalistams trumpai ir dalykiškai pakomentavo oro sąlygas ir automobilio būklę. Viskas. Na toks labai konkretus ir dalykiškas Antanas.

Tačiau vakare susitikome Las Palmas karinėje bazėje, kur buvo atliekama Dakaro automobilių techninė apžiūra. Čia pamatėme visai kitą Antano pusę. Lyg ir drovėdamasis artumo su Martina, apėjo automobilį. Ir staiga apkabino savo mylimą moterį, pabučiavo, prieš tai pajuokavęs, kad švelnumą rodo savo „marketingo vadovei“. Ir leido suprasti, kad su ja yra laimingas.

Tikrai nedažnai didieji sportininkai parodo savo jausmus. Mums šių metų Dakare pasitaikė būtent tokia graži akimirka. Pasižiūrėkite, bučinys pačioje filmo pradžioje.

VIDEO: Antano Juknevičiaus bučinys ir Las Palmas karinės bazės gyvenimas Dakaro ritmu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius