Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Dakaro dienoraštis Nr. 9: kodėl, pamatę „Šluotą“, lenktynininkai persižegnoja

Jau pats automobilio pavadinimas ir ant stogo pūpsanti šluota pasako viską. Šio galiūno tikslas – surinkti iš kopų nelaimėlius, kuriems šįkart nepavyko. Taip nepavyko, kad teko pulti ant kelių ir visu balsu šauktis Dievo pagalbos. Šio sunkvežimio ekipažo misija – suteikti pagalbą nukentėjusiems dalyviams, evakuoti juos iš dykumos. Taip pat „sušluoti“ automobilių ar motociklų liekanas ir parvežti į bivaką.
Dakaro „Šluota“ surenka iš kopų nelaimėlius
Dakaras neišsiverstų be „Šluotos“ pagalbos / Žilvino Pekarsko / 15min nuotr.

Gaila, kad „Šluotos“ ekipažas – dažniausiai ispanakalbiai ir prancūzakalbiai. Negalėjome išsiplėsti, aptardami šio Dakaro žiaurumus. Tačiau skaičiai objektyvūs: per pusę Dakaro iškrito trečdalis motociklininkų. Jei tiksliau, iki 16 d. iš 149 motociklininkų liko tik 93.

Nelinksmas vaizdas ir „Originals by Motul“ (vienišių stovykloje). Daugelis Balio Bardausko bičiulių jau nebevažiuoja. Vienas rodo į sumuštą koją, kitas iki paskutinės akimirkos bando nuslėpti, kad susilaužė šonkaulius. Net į automobilį sėda dejuodamas. Tačiau, vos sėdęs ant motociklo, tarsi įgauna papildomų jėgų.

Vaizdas tikrai įspūdingas. Ir nepilnamečiams kartais nerekomenduotinas pamatyti.

Šiame Dakare buvo visko. Kaip vienoje 15min rubrikos „Gazas“ vaizdo transliacijų sakė Vaidotas Žala, dalis motociklininkų prieš pasitraukdami iš maratono, meldėsi, patekę į fešfešo pinkles. Taip ir sako – 3 km fešfešo baseinas. Gali panerti ir nebeišnerti.

Saulius Jurgelėnas taip pat sakė matęs daugybę tokių, klūpančių ant kelių ir meldžiančių Dievo pagalbos. Todėl Dievas jiems ir atsiunčia „Šluotą“.

Arekipos bivake turėjome progos gyvai stebėti, su kokiu kroviniu, kopose ir smėlynų plynėse surinktu per Dakaro poilsio dieną, grįžta šis sunkvežimis. Man buvo graudu žiūrėti į šias motociklų kapines ir pamestų automobilių dalių rinkinį.

VIDEO: „Šluota“, surenkanti iš Dakaro trasos nelaimėlius

Plačiau apie „Šluotos“ darbą rašiau ir 2018 m. čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius