Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dakaro ralio organizatoriai paskelbė griežtas taisykles: kokiomis sąlygomis lietuviai lenktyniaus Saudo Arabijoje

Dakaro ralio organizatoriai iki šiol yra pateikę gana nedaug informacijos – ir apie trasas, ir apie saugumo priemones, kurių planuoja imtis saugodami lenktynininkus. Preliminariais duomenimis, iš Lietuvos šiemet į Saudo Arabiją išvyks 7 privačios komandos. Dakaro ralio startas – 2021 m. sausio 3 d. Finišas – sausio 15 d.
Antanas Juknevičius
Antanas Juknevičius / Kreda komandos nuotr.

Antradienį ASO – Dakaro organizatoriai – išplatino pranešimą dalyviams, kuriame numatė apsaugos nuo COVID-19 gaires. Jose aptarti molekuliniai PGR testai, kuriuos turės atlikti lenktynininkai, gyvenimas „burbule“, kuriame nebus COVID-19, ir griežtas higienos taisyklių laikymasis.

Kaip elgtis prieš kelionę į Saudo Arabiją

Pasak ASO, Dakaro ralio dalyviai prieš kelionę (taigi jau Kalėdų laikotarpiu), turi labai sumažinti socialinių kontaktų skaičių. Kitaip tariant, kuo mažiau bendrauti su žmonėmis, vengti šeimos susibūrimų.

Taip pat privaloma likus savaitei iki skrydžio į Džedą atlikti molekulinį COVID-19 testą (atsakymas turi būti neigiamas). Taip pat būtina pasiskiepyti nuo sezoninio gripo.

Saviizoliacija atvykus į Saudo Arabiją

Atskridus į Džedą, visiems dalyviams teks atlikti pakartotinį koronaviruso testą ir izoliuotis 48 val., prieš gaunant akreditaciją ir patenkant į bivaką.

ASO žada aprūpinti Dakaro dalyvius apsaugos priemonėmis (kaukėmis, dezinfekantais) ir organizuoti PGR (greituosius) testus.

Varžybų dalyvių judėjimą žadama riboti. Iki starto bus galima keliauti tik iš viešbučio į viešbutį, į testinį greičio ruožą ar vadinamąjį „nulinį“ Išsikrovimo bivaką.

Taip pat bus griežtai ribojamas bendravimas tarp komandos narių ir lenktynininkų kontaktai su ralio organizatoriais.

Ralio metu – gyvenimas „burbule“

Gavę neigiamą koronaviruso testo atsakymą lenktynininkai galės dalyvauti Dakaro ralyje ir turės gyventi „burbule“. Tai reiškia, kad, skirtingai nei ankstesniais metais, varžybų dalyviai negalės palikti bivako (stovyklos) ir išvažiuoti į viešbutį.

Jokių svečių bivake. Jokių restoranų už bivako ribų. Ir jokių pašalinių susitikimų. Gyvenimas vyks visiškai uždaroje erdvėje.

Bivakuose veiks COVID-19 laboratorijos, higieną ir nustatytų taisyklių laikymąsi kontroliuos specialios pajėgos. Susirgę dalyviai bus evakuojami po vieną arba grupėmis.

Organizatoriai žada nuolat dezinfekuoti bendrojo naudojimo patalpas: dušus, tualetus, valgyklas ir pan. Taip pat planuojama atskirti komandas vienas nuo kitų, mažinant galimą kontaktų skaičių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius