Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

FIA paskelbė griežtas elgesio taisykles Rusijos ir Baltarusijos lenktynininkams

Tarptautinė automobilių sporto federacija FIA kiek anksčiau paskelbė leidžianti Rusijos ir Baltarusijos sportininkams dalyvauti lenktynėse, tačiau tik su FIA vėliava.
Formulės 1 „Haas“ komanda pristatė naująjį automobilį
Formulės 1 „Haas“ komanda pristatė naująjį automobilį / Haas nuotr.

Dabar FIA skelbia ir griežtas taisykles, kurių privalo laikytis Rusijos ir Baltarusijos lenktynininkai, jei nori lenktyniauti.

Esmė – nepolitikuoti, nepropaguoti savo šalies politikos. T.y. nešlovinti V.Putino režimo ir agresijos Ukrainoje. Ir viešai neatstovauti savo šalių.

Rusijos ir Baltarusijos lenktynininkams draudžiama viešai ir socialiniuose tinkluose demonstruoti Rusijos ir Baltarusijos nacionalinius simbolius, spalvas ar vėliavas, emblemas, simbolius ir žodžius, susijusius su šia šalimi. Draudžiama giedoti ar groti Rusijos, Baltarusijos himną bet kuriame FIA organizuojamame renginyje ar jo teritorijoje.

Taip pat draudžiami FIA kenkiantys komentarai, ypač jei juose palaikoma Rusijos ir Baltarusijos agresija Ukrainoje.

„FIA toliau atidžiai stebi įvykius Ukrainoje ir pasilieka teisę ateityje imtis bet kokių papildomų veiksmų...“, – teigiama pranešime.

Kitaip tariant, jei nesilaikys taisyklių, FIA gali uždrausti tokiems lenktynininkams dalyvauti lenktynėse. Norintys lenktyniauti Rusijos ir Baltarusijos sportininkai turi pasirašyti atitinkamą įsipareigojimų sutartį.

Nors FIA ir ėmėsi sankcijų prie šalių agresorių sportininkus, daugelio šalių (FIA narių) nuomone jos yra nepakankamos. Todėl gali būti, kad, pvz., ruso, finansuojamo „Uralkali“ pasirodymas šių metų F1 sezone bus sutrikdytas. Rusų ir baltarusių į savo šalį žada neįsileisti Didžioji Britanija. Panašų sprendimą svarsto priimti ir Australija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius