Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

F1 drama Baku: M.Verstappeno ir L.Hamiltono klaidomis džiaugiasi S.Perezas ir S.Vettelis

Sekmadienį Azerbaidžano sostinėje Baku žiūrovai išvydo šeštąsias sezono lenktynes. Kvalifikacijoje „pole“ poziciją užėmusį C.Lerclercą nuo pat lenktynių pradžios pradėjo lenkti vienas varžovas po kito, tad sekmadienį jis finišavo tik penktoje pozicijoje. Likus vos trims ratams, didžiąją dalį lenktynių pirmavęs M.Verstappenas netikėtai sudaužė bolidą. Galimai neatlaikė padangos. Pergalė išslydo labai netikėtai.
Lyderio Maxo Verstappeno avarija sprogus ratui Baku, Formulės 1 GP
Lyderio Maxo Verstappeno avarija sprogus ratui Baku, Formulės 1 GP / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pratęsus lenktynes pilotai vėl turėjo sustoti starto zonoje ir iš jos startuoti. Kadangi buvo paskelbta raudonos vėliavos fazė, pilotai galėjo pasikeisti sudilusias padangas – rinkosi minkštas. Drama likus vos dviems ratams!

Bet, netikėtumas, po antrojo starto L.Hamiltonas, norėdamas aplenkti S.Perezą, pasikarščiavo ir pravažiavo pirmąjį posūkį. Jis nukrito į 17-ą poziciją.

Finišą kirto toks lyderių trejetukas: S.Perezas (Red Bull), S.Vettelis (Aston Martin) ir P.Gasly (Alpha Tauri). Už greičiausią ratą papildomą tašką gavo apmaudžiai pasitraukęs M.Verstappenas.

Svarbiausi įvykiai

Lando Norrisas už kvalifikacijos metu ignoruotą raudoną vėliavą gavo 3 starto pozicijų bausmę ir vietoj šeštos startavo iš devintos pozicijos. Kaip šeštadienį pasirodė kvalifikacijoje, „McLaren“ savo pačių nuostabai buvo kiek lėtesni už savo pagrindinę konkurentę – „Ferrari“.

S.Perezas jau pirmuose posūkiuose aplenkė C.Sainzą ir P.Gasly. L.Hamiltonas trečiame rate net be DRS sistemos pagalbos aplenkė C.Leclercą, taip pakildamas į pirmąją vietą. Dvyliktame rate L.Hamiltonas užtruko keisdamasis padangas ir dėl to vėliau prieš jį į trasą iš techninio aptaranavimo zonos grįžo abu „Red Bull“ bolidai. Ėmė pirmauti M.Verstappenas, paskui jį važiavo S.Perezas.

Likus keturiems ratams iki lenktynių pabaigos bolidą sudaužė M.Verstappenas.

Pratęsus lenktynes lyderio poziciją apgynęs S.Perezas laimėjo lenktynes, ratus pirmame posūkyje blokavęs L.Hamiltonas išlėkė iš trasos, o S.Vettelis netikėtai užėmė antrą vietą. Paskutiniame lenktynių rate atlaikęs C.Leclerco spaudimą ant podiumo lipo visa savaitgalį labai greitai važiavęs P.Gasly!

VIDEO: F1 2021 Azerbaijan Grand Prix: Race FULL Highlights

Kaip vyko lenktynės

1/51 Startas! S.Perezas jau pirmuose posūkiuose aplenkė C.Sainzą ir P.Gasly! Tuo tarpu L.Norrisas nukrito į 12 poziciją.

2/51 Giovinazzi antrojo rato pabaigoje jau buvo pakilęs iki 15 pozicijos!

3/51 L.Hamiltonui pakilti į pirmąją vietą neprireikė net DRS sistemos pagalbos, kadangi ilgojoje tiesiojoje jis aplenkė C.Leclercą dar iki DRS zonos pradžios. Jis naujasis lenktynių lyderis!

4/51 Dėl gedimo iš lenktynių traukiasi E.Oconas. V.Bottas vis dar važiuoja dešimtoje pozicijoje, jam tarsi į nugarą alsuoja prie pat jo galinės bolido dalies „prilipęs“ L.Norrisas su „McLaren“.

7/51 Ilgai sekęs paskui M.Verstappenas galiausiai aplenkia C.Leclercą ir kyla į antrąją vietą lenktynėse.

8/51 C.Lerclercas vėl lenkiamas, šįkart į trečią vietą kyla S.Perezas. Startavęs iš šeštos pozicijos jis jau pakilo ant podiumo vertos pozicijos!

10/51 C.Leclercas užsuka į techninio aptarnavimo zoną ir keičiasi į kiečiausio mišinio padangas, tą patį atlieka ir Y.Tsunoda.

11/51 M.Verstappenas sparčiai artėja prie L.Hamiltono, jų bolidus skiria jau mažiau nei sekundė! Tuo tarpu L.Norrisas lenkia Fernando Alonso!

12/51 L.Hamiltonas užtruko besikeisdamas padangas. Atimti jo vietą grasina ne tik M.Verstappenas, tačiau net ir S.Perezas.

13/51 Verstappenas pasikeitęs padangos vos per 1.9 s. grįžta atgal į trasą prieš L.Hamiltoną! Ar britas bus priverstas užleisti poziciją dar ir S.Perezui?

14/51 Taip!!! Kitame rate S.Perezas išvažiuoja iš techninio aptarnavimo zonos prieš pat L.Hamiltoną. Lewisas padarys viską, kad artimiausioje tiesiojoje jį aplenktų.

16/51 Kol kas puikiai važiuoja „McLaren“ lenktynininkai. L.Norrisas jau aplenkė ir V.Bottą, o D.Ricciardo – F.Alonso.

20/51 Trasoje įdomiausia stebėti kaip L.Hamiltonas persekioja S.Perezą.

23/51 C.Sainzas lenkia A.Giovinazzi ir kyla į tryliktą poziciją. Kodėl jis nukritęs taip žemai? Prieš keletą ratų jis buvo išslydęs į specialią saugos zoną ir kol grįžo į trasą jį aplenkė eilė varžovų. Tokią pat klaidą netrukus padarė ir N.Mazepinas. Tai gan dažna klaida šį savaitgalį, daug panašių epizodų matėme ir treniruočių metu.

31/51 L.Strollas sudaužė „Aston Martin“ bolidą. Į trasą išvažiuoja saugos automobilis. Intriga į lenktynes grįžta?

35/51 Vos teisėjams leidus daugelis lenktynininkų pasuko į techninio aptarnavimo zoną keistis padangų. Pratęsus lenktynes S.Vettelis aplenkė C.Leclercą.

37/51 Netrukus S.Vettelis pasinaudojęs P.Gasly sukurtu „oro maišu“ lenkia ir jį. Taip pakildamas į ketvirtą vietą!

V.Bottas yra visiškoje agonijoje, jį lenkia ir tautietis K.Raikkonenas taip nustumdamas Valtteri į 13 poziciją!

39/51 V.Bottas lenkiamas ir A.Giovinazzio. Suomis jau keturioliktas, ar dabar jį bandys aplenkti net už jo esantis G.Russellas su „Williams“?

47/51 Užtikrintai pirmaudamas į labai panašią avariją kaip ir L.Strollas patenka M.Verstappenas! Galimai dėl avarijos kaltos „Pirelli“ padangos.

48/51 Kol M.Verstappeno bolidas šalinamas iš trasos lenktynės stabdomos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius