-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italijoje Vaidoto Žalos ir Sauliaus Jurgelėno ekipažą sustabdė brasta

Penktadienį startavę „Italian baja 2015“ varžybose, Vaidoto Žalos ir Sauliaus Jurgelėno ekipažas netrukus buvo priverstas sudėti ginklus. Šturmuojant brastą nuo hidrosmūgio sustojo visureigio variklis.
Antroji varžybų diena
Antroji varžybų diena / A.Lauciaus nuotr.
VIDEO: T.Augucevičius vaizdo įrašas: Italijoje Vaidoto Žalos ir Sauliaus Jurgelėno ekipažui koją pakišo brasta.

Toje pačioje vietoje kvapą išleido net keletos visureigių motorai, brastos sėkmingai nepavyko įveikti ir įspūdingai atrodančiam „Mercedes-benz Unimog“ sunkvežimiui. Visiems ekipažams koją pakišo elektros ar variklio gedimai po maudynių upės vagoje.

„Nors į brastą įvažiavome salyginai negreitai, tačiau vandens vis tiek pateko ten, kur jo visai nereikia – per oro filtrą tiesiai į variklio degimo kamerą. Po minutės supratome, kad toliau jau niekur nebevažiuosime.“ – pasakojo V.Žala. Lenktynininkas įsikinęs, kad nedidelis konstrukcinis patobulinimas leis ateityje tokių bėdų išvengti, tačiau šįkart ekipažui teko tenkintis vos keliais nuvažiuotais kilometrais.

„Trasa tikrai įdomi ir klastinga. Daug aštrių ir slidžių posūkių, kuriuose metėme ne vieną apvirtusi ar nuslydusį ekipažą. Apmaudu, kad koją pakišo brasta, bet gerai, kad trūkumai išlenda čia, Italijoje, o ne daugiadieniame maratone. Automobilis puikiai valdomas, bekelės ruože galėjome važiuoti tikrai greitai. Tolimesnius testus pratęsime jau Lietuvoje”, – sakė S. Jurgelėnas.

Po antrojo greičio ruožo „Italian baja 2015 varžybose pirmauja brazilas R.Varela su „Toyota Hilux Overdrive“ bolidu, antrą ir trečią vietas užima rusai V.Vasiljevas ir A.Želudovas. B.Vanagas po antrojo greičio ruožo – aštuntoje pozicijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius