-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos automobilių sporto federaciją drasko protestai: skelbs naujų Tarybos narių rinkimus

Lietuvos automobilių sporto federacija išgyvena permainų laikus. Kibirkštimi įsižiebusiame konflikte tapo Etikos ir drausmės komisijos paskelbtas verdiktas dėl lenktynininko Gedimino Maškausko pasisakymų socialiniuose tinkluose apie karą Ukrainoje.
Egidijus Janavičius
Egidijus Janavičius / Organizatorių nuotr.

Po LASF komisijos sprendimo dėl pasisakymų apie karą Ukrainoje pasitraukė trys nariai

„Chersone tokius su Molotovo kokteiliais per 5 minutes į faršą pavertė, net rankos pakelti nespėjo. Žmonės neturintys žalio supratimo apie karą, bando žaisti didvyrius, o jūs dar jiems padedat. Visa Europa juos paliko likimo valioj, nes mato, kad dainelė sudainuota, o jūs su penkiais surūdijusiais džipais ir buteliais galvojat šiais laikais karą išlošti. Beprasmiškos žmonių mirtys. Ar irgi džiaugsmingai prisidedat prie Ukrainos nacikų, daryti viską, kad būtų kuo daugiau aukų tarp civilių gyventojų....“, – rašė FB G.Maškauskas atsakydamas į lenktynininko Stasio Tarailės, gabenančio paramą Ukrainos gynėjams, įrašą FB.

Į LASF dėl tokių pasisakymų kreipėsi lenktynininkas Artūras Daunoravičius. Etikos ir drausmės komisija paskelbė verdiktą, kad G.Maškauskas tokiu pasisakymu nepadarė Drausmės pažeidimo. Komisija siūlo informuoti automobilių sporto bendruomenės narius apgalvotai ir atsargiau reikšti mintis viešuose pasisakymuose.

Po tokio komisijos sprendimo iš LASF Tarybos pasitraukė trys iš penkių narių: V.Žala, V.Milius, M.Babenskas. Šie tarybos nariai, vos prasidėjus karui, inicijavo ir balsavimą dėl partnerystės su „Viada LT“ nutraukimo.

LASF komitetai išplatino protestus

Protestus dėl komisijos sprendimo pareiškė ir Žiedo bei Ralio komitetų atstovai.

„Paviešinu Ralio komiteto poziciją ir viešą prašymą ralio varžybų organizatoriams. Esu įsitikinęs ir žinau, kad mūsų bendruomenė (automobilių sporto) kategoriškai nesutinka su Etikos ir drausmės komisijos nutarimu ir išvada dėl G.Maškausko pasisakymų. Toks sprendimas, koks buvo priimtas komisijos yra netoleruotinas ir protu nesuvokiamas“, – FB rašo buvęs Ralio komiteto vadovas Tadas Vasiliauskas.

Jis pasidalino dabartinio Ralio komiteto vadovo Darius Šileikio pasirašyti pareiškimu, kuriame prašoma ralio organizatorių neleisti G.Maškauskui dalyvauti varžybose:

„Kolegos, būtent Jūs šiuo metu turite didžiausią galią tvirtindami dalyvių paraiškas, Jūs galite stabdyti viešą bendruomenės skaldymąsį, Jūs turite tai, ko nori ralio bendruomenė – jog G. Maškauskas nelenktyniautų Lietuvos ralio čempionatuose. Tegul G. Maškauskas gauną vairuotojo licenciją, taip tik prisidės finansiškai prie LASF biudžeto. Bet didžiausias sprendimas yra Jūsų rankose, Jūsų rankose yra tai, ko nori ralio bendruomenė.

LASF Ralio komitetas kreipsis į LASF Apeliacinį teismą, dėl: 1. LASF Etikos ir drausmės komisijos nutarties Nr.2022-1 nepripažinimo; 2. Drausminių nuobaudų pritaikymo G.Maškauskui pagal LASF Etikos ir drausmės kodeksą“.

Pasak T.Vasiliausko, kitas būdas – kreiptis į LASF Tarybą ir prašyti suspenduoti G.Maškausko licenciją. Tą Taryba pagal kompetenciją galėtų padaryti, nors etikos ir drausmės komisija nenustatė pažeidimo.

Laukia nauji LASF tarybos narių rinkimai

15min komentuodamas situaciją, LASF prezidentas Egidijus Janavičius sakė, kad kreipsis į Etikos ir drausmės komisijos dėl papildomo G.Maškausko pasisakymų nagrinėjimo, pasitelkiant teisininkus.

Antras darbas, kurio imsis E.Janavičius, naujos LASF Tarybos formavimas. Joje, kartu su prezidentu, gali būti nuo 5 iki 7 narių.

E.Janavičius netrukus oficialiai skelbs, kad tikrieji nariai (klubai ir organizatoriai) gali teikti pretendentų kandidatūras. Tikrųjų narių yra 73, tai – juridiniai asmenys. Tikrieji nariai pretendentus gali siūlyti 14 kalendorinių dienų po paskelbimo. Naujuosius Tarybos narius prezidentas privalo paskirti ne vėliau nei per 30 dienų nuo paskelbto sprendimo teikti naujus narius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius