-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos „Baja“ čempionato dalyvis Justinas Putys: „Technika – ta pati, ambicijos – naujos“

Jau penktadienį oficialiai prasidės šių metų „Rally Raid“ disciplinos čempionatas, kuris šiemet įgavo naują pavadinimą ir tapo Lietuvos „Baja“ čempionatu. Pirmuoju išbandymu dalyviams taps „4x4 Perimetras“ etapas įvyksiantis Švenčionių ir Pabradės apylinkėse, rašoma pranešime spaudai.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Komandos nuotr.

Kasdien vis besipildančiame dalyvių sąraše galima rasti ne tik naujokų, bet ir praėjusiame sezone jau girdėtų pavardžių. Vienas iš tokių lenktynininkų – „Sport“ įskaitoje startuosiantis Justinas Putys.

Praėjusiais metais jo ir Valdemaro Milaševskio tandemas pasirodė gana sėkmingai ir netgi nusitaikė į prizininkų pozicijas visame sezone.

Komandos nuotr./Varžybų akimirka
Komandos nuotr./Varžybų akimirka

Tačiau tąkart duetas neturėjo metinių sportininko licencijų, todėl malonumo lipti ant podiumo sezono gale jiems patirti neteko, nors, pagal iškovotus taškus, prizininkų taurės teisėtai galėjo atsidurti ekipažo rankose.

„Pirmąjį praėjusio sezono etapą praleidome, o antrame nefinišavome dėl techninių problemų. Tačiau likusiuose dviejuose užėmėme prizines vietas. Didžiajame „4x4 Perimetre“ buvome treti, paskutiniame etape finišavome antri, nusileisdami tik patyrusiam latvių ekipažui. Šiemet jau turime metines licencijas, todėl tikimės, kad sėkmingai pasirodę visuose etapuose galėsime pretenduoti į metinius apdovanojimus“, – kalbėjo Justinas Putys.

Komandos nuotr./Varžybų akimirka
Komandos nuotr./Varžybų akimirka

Šių metų sezone Justinas Putys vėl sės prie to paties visureigio „Mitsubishi Pajero EVO“ vairo. Kaip sako pats lenktynininkas, laiko patikrintos ir patikimos technikos keisti nebuvo reikalo. Tiesa, šiokių tokių, bet su technika nesusijusių pokyčių bent jau pirmame etape komandoje bus.

„Automobilis lieka tas pats, be didelių pakeitimų. Komanda irgi ta pati, tik keičiasi sudėtis pirmosioms varžyboms. Ilgametis mano šturmanas Valdemaras Milaševskis negalėjo dalyvauti pirmame etape, tad į jo vietą šiam sykiui sės buvęs Vaidoto Paškevičiaus šturmanas praėjusiame sezone Gytis Vercinskas. Pabandysime su juo sudalyvauti šiose varžybose“, – kalbėjo Justinas Putys.

Komandos nuotr./Varžybų akimirka
Komandos nuotr./Varžybų akimirka

Justinas Putys sako, kad šių metų komandos tikslas – sudalyvauti visuose Lietuvos „Baja“ čempionato „4x4 Perimetras“ etapuose. Jų šiemet numatyti keturi. Taip pat duetas planuoja startuoti viename ar keliuose Lietuvos automobilių ralio čempionato etapuose, 4x4 įskaitoje.

Anot ekipažo vairuotojo Justino Pučio, komanda nestokoja ambicijų visur pasirodyti geriau nei pavyko praėjusių metų sezone.

„Man pačiam asmeniškai pirmojo etapo geografija nėra žinoma, pernai čia nevažiavau, todėl bent jau šįkart visa strategija nukreipta į stabilumą. Greičio ruožai yra gana ilgi. Bandysime tuose 70 ar 80 kilometrų ilgio ruožuose daryti kuo mažiau klaidų ir išlaikyti stabilų tempą. Ir, žinoma, mėginsime prabusti iš žiemos miego, nes niekur po praėjusio sezono nedalyvavome“, – pasakojo lenktynininkas.

Komandos nuotr./Varžybų akimirka
Komandos nuotr./Varžybų akimirka

Pirmasis „Baja“ etapas prasidės jau penktadienį, kai dalyviai savo techniką pristatys techninei komisijai.

Tą patį vakarą lauks ir oficiali varžybų atidarymo ceremonija, tačiau naktinių greičio ruožų šįsyk nebus. „Sportiniai“ kilometrai dalyviams prasidės šeštadienį ryte, o po intensyvios dienos vakare paaiškės pirmojo etapo nugalėtojai ir prizininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius