Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„Mototurizmo sprintas“: azartiškos rungtys ugniagesių gelbėtojų mokykloje Valčiūnuose

15min žurnalistai Lukas Balandis ir Žilvinas Pekarskas šį šeštadienį dalyvauja „Mototurizmo sprinte“. Nors lyja lietus, dalyvių gausa stulbinama, o nuotaika puiki.

„Mototurizmo sprinto“ reportažus 15min skaitykite ir žiūrėkite šeštadienį ir sekmadienį. Dalį medžiagos publikuosime sprintui jau pasibaigus.

Lukas ir Žilvinas filmuos, fotografuos keliuose iš 27 siūlomų aplankyti kultūros paveldo objektų ar kitose vietose, kurios atitinka renginio temą „Žmonės grįžta“. Taip pat pateiksime dalyvių siųstas nuotraukas. Plačiau apie užduotis ir „Mototurizmo sprinto“ reglamentą bei startą skaitykite čia.

Pirmasis reportažas iš Vilniaus rajone esančios Valčiūnų ugniagesių gelbėtojų mokyklos (Juodšilių sen.).

Kodėl organizatoriai pasirinko šį objektą? Pasak vieno iš organizatorių Marko Dolgovo, ugniagesiai padeda grįžti į gyvenimą tiems, kurie, rodos, jau buvo išėję. Todėl šie žmonės – ugniagesiai gelbėtojai – yra tikri Lietuvos patriotai, dažnai dėl tautiečių rizikuojantys gyvybe.

VIDEO: „Mototurizmo sprintas“: rungtys Ugniagesių ir gelbėtojų mokykloje Valčiūnuose

„Ši vieta įkvėps jums optimizmo, nes čia sutiksite tuos, ant kurių laikosi šalies pamatai. Jie dirba iš pašaukimo. Mums yra garbė, kad jie priims ralio dieną. Už dalyvių pasitikimą atsakingas gelbėtojų krikštatėvis, narų ir fizinio parengimo skyriaus viršininkas, Vaidotas Dievulis“, – sakė Markas.

Valčiūnuose mototuristai turėjo nusifotografuoti prie ugniagesių automobilio. Taip pat atlikti užduotį – iš ugniagesių žarnos trykštančia srove pataikyti į du taikinius – nupurkšti nuo stulpų kamuolius. Vieni šią užduotį įvykdė per kelias dešimtis sekundžių, kitiems prireikė ir minutės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius