-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 02 /11:13

Pirmieji kilometrai Dakare: prologo finišą pirmasis pasiekė Laisvydas Kancius

Pirmasis startas Dakare keturratininkui iš Lietuvos Laisvydui Kanciui buvo ganėtinai sėkmingas. Lietuvis prologe fiziškai finišavo pirmasis. Tiesa, nors pripažino, kad teko kiek paklaidžioti, tačiau pirmasis įspūdis buvo labai geras. Kol kas pagal rezultatus prologe L.Kancius yra 12-oje vietoje, lyderiui iš Prancūzijos Alexandre'ui Giroud jis nusileido 1 min. 38 sek.

Kaip iš Saudo Arabijos praneša 15min GAZAS redaktorius Žilvinas Pekarskas, po finišo lietuvis pripažino, kad galimai padarė vieną navigacinę klaidą – tikriausiai praleido vieną way point'ą. Bei į akmenis prakirto galinį ratą – tuo metu jo keisti nereikėjo, tačiau prieš kitą startą teks.

Duodamas interviu Prancūzijos televizijai L.Kancius teigė, kad tai jo pirmasis startas Dakare, tad labai džiaugiasi, jog fiziškai finišavo pirmas – geriau negalėjo susiklostyti.

„Viskas gerai, tecnhika važiuoja puikiai, bet navigacija buvo sudėtinga – gal per daug streso. Keliukų milijonai, krūmai. Stengiausi „spausti“ maksimumą, tačiau bijau, kad būsiu padaręs vieną klaidą – gali būti, kad prašokau vieną tašką, teko apsisukinėti, prakirtau ratą. Bet šiaip – fantastika“, – po finišo 15min kalbėjo L.Kancius.

VIDEO: Pirmasis finiše – L.Kancius: turėjo būti greitas ir paprastas greičio ruožas, bet bijau, jog padariau klaidą

Pasak jo, lygumos buvo gan klaidžios, kelis kartus teko ir tarp kalnų pravažiuoti.

O prieš startą lietuvis neslėpė ir jaudulio.

VIDEO: L.Kanciaus startas iš nulinio bivako – neslėpė jaudulio

Dakaro ralio prologas arba „nulinis“ ruožas – labai svarbus etapas. Pernai tikro prologo nebuvo, o tik testinis ruožas. Jo metu lenktynininkai viso labo pramankštino raumenis dieną prieš startą. Tad šiemet šis SS0 ruožas lems labai daug.

Po „nulinio“ greičio ruožo SS0 (angl. SS – special stage) įvyks lenktynininkų pergrupavimas. Šiame vos 10-11 km greičio ruože atletai jau nebe raumenis mankštins, o tarpusavyje išsiaiškins, kuris greitesnis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius