-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos lenktynininkas N.Mazepinas neteko ne tik galimybės varžytis F1, bet ir turto

„Reuters“, cituodama Italijos policijos šaltinius, pranešė, kad ši šalis konfiskavo buvusiam „Formulės 1“ lenktynininkui rusui Nikitai Mazepinui ir jo tėvui oligarchui Dmitrijui Mazepinui priklausiusį nekilnojamąjį turtą, kurio vertė apie 105 mln. eurų.
Rusijos lenktynininkas Nikita Mazepinas
Rusijos lenktynininkas Nikita Mazepinas / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Konfiskuota vila, žinoma kaip Rocky Ram, esanti Sardinijos salos šiaurėje. Tai – dalis daugybės priemonių, kuriomis po vasario 24 d. Maskvos invazijos į Ukrainą siekiama nubausti Rusijos oligarchus, remiančius prezidento Vladimiro Putino režimą.

Iš viso Italija yra konfiskavusi Rusijos oligarchų jachtų ar nekilnojamo turto už 900 000 Eur. Brangiausias konfiskuotas vienetas – oligarcho Andrejaus Melničenkos jachta, kurios vertė viršija 500 000 Eur.

Nikitos Mazepino karjerą „Formulės 1“ komandoje finansavo jo tėvo valdomas „Uralkali“. Komandos bolidai buvo dažomi Rusijos vėliavos spalvomis, spoilerį puošė reklaminis Rusijos įmonės užrašas.

Tačiau komanda „Haas“, vos prasidėjus Rusijos invazijai Ukrainoje, dar ikisezoninių treniruočių Barselonoje metu, panaikino visą Rusijos ir „Uralkali“ atributiką. O netrukus nutraukė sutartį su Nikita Mazepinu.

Jį pakeitė po pertraukos į F1 sugrįžęs danas Kevinas Magnussenas. Šis pilotas pirmuosiuose dviejuose iš trijų jau įvykusių F1 etapų pasirodė puikiai. Jei N.Mazepinas visą laiką vilkosi peletono uodegoje ir kartais akivaizdžiai trukdė gerokai greitesniems lenktynininkams, tai K.Magnussenas Bahreine finišavo penktas (1), o Saudo Arabijoje – devintas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius