-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Simuliatorių akademijoje“ – azartiškos merginų lenktynės

„Spindinti raudona“ – jau antrus metus organizuojamas renginys, kurio išskirtinis bruožas – prie simuliatoriaus vairo – tik merginos. Tai virtualios automobilių varžybos, vykstančios „Time Attack“ principu.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Dainiaus Cuberos nuotr.

Tai žiedinių lenktynių formatas, kuriame dalyvės varžėsi ne dėl aukštesnės pozicijos rikiuotėje, o stengėsi užfiksuoti kuo geresnį rato įveikimo laiką. Šiemet numatytas naujas varžybų formatas: 4 metų laikai – 4 varžybų etapai skirtinguose miestuose.

Kaune, „Simuliatorių akademijoje„ finišavo ,,Spindinti Raudona“ antrasis etapas, po kurio paaiškėjo šių varžybų nugalėtojos.

15 greitį ir iššūkius dievinančių dailiosios lyties atstovių šeštadienio vakarą skubėjo į Kaune įsikūrusią „Simuliatorių akademiją“, kurioje ir įvyko antrasis šių varžybų etapas.

Dainiaus Cuberos nuotr./Renginio akimirka
Dainiaus Cuberos nuotr./Renginio akimirka

Visos dalyvės buvo suskirstytos į 2 grupes. Kiekvienai dalyvei buvo skirtas vienas bandomasis važiavimas ir du įskaitiniai. Varžybos vyko Anglijoje esančioje „Silverstone National“ trasoje. Visos dalyvės važiavo vienodais raudonais „Ferrari 488 GT3“ automobiliais. Vienu metu trasoje važiavo po 3 dalyves.

Varžybos buvo išties įspūdingos. Nors tai buvo tik virtualios lenktynės, tačiau adrenalinas kaitino dalyvių emocijas kaip realiose varžybose. Netrūko pasistumdymų, apsisukimų ir avarijų. Bet gera nuotaika, juokas ir sportinis azartas dalyvėms leido mėgautis kiekviena trasoje praleista akimirka, ir su kiekvienu važiavimu dalyvės vis gerino rato laikus.

Dainiaus Cuberos nuotr./Renginio akimirka
Dainiaus Cuberos nuotr./Renginio akimirka


Lyderės poziciją užėmė Emilija Plaščinskaitė. Jos rezultatas, „best lap“ – 57,617 sek. Antroji vieta atiteko Aistei Bartainienei, atsilikusiai nuo lyderės 0,232 sek. Jos laikas 57,849 sek. Trečią vieta užėmė Kristina Barauskaitė. Jos geriausias rato įveikimo rezultatas 57,967 sek. Prizininkėms buvo įteiktos spindinčios taurės.

,,Norėjau kitokių renginių – tik moterims, naujų ir sportiškų. Manau, pavyko“, – pasakojo renginio organizatorė „Moterų laisvalaikis kitaip“ įkūrėja Jolanta Iselionienė.

Dainiaus Cuberos nuotr./Renginio akimirka
Dainiaus Cuberos nuotr./Renginio akimirka

„Moterų laisvalaikis kitaip“ organizuojamų renginių misija – skatinti aktyvų gyvenimo būdą, dalyvavimą autosporto ir kitokio laisvalaikio renginiuose Renginių tikslas – suvienyti vairuojančias moteris į draugišką bendruomenę, skatinant vairavimo įgūdžių tobulinimą ir saugų bei atsakingą vairavimą.

Pasak Jolantos, vairuojančios moterys tikrai labai azartiškos ir joms virtualios varžybos suteikia naujų potyrių, bei visai kitokias emocijas.

Dainiaus Cuberos nuotr./Renginio akimirka
Dainiaus Cuberos nuotr./Renginio akimirka

Virtualiomis varžybomis viskas nesibaigs, nes, pasak Jolantos, dar šiemet numatyta daug renginių: 2 etapai virtualių lenktynių „Spindinti Raudona“, moterų vakarų kartodrome „Women on fire“ ir automobilių slalomo varžybos. Tai bus sporto renginiai, kurių išskirtinis bruožas: prie vairo – tik moterys. Tad iki susitikimo trasose!

Daugiau informacijos ir aktualias naujienas rasite „Facebook“ puslapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius