Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Agrorodeo“ komandą Pietų Amerikoje pasitiko gerbėjų minia – Argentinos lietuvių bendruomenė

Į Argentiną atvykusi „Agrorodeo“ komanda antradienio vakare aplankė šios šalies lietuvių bendruomenę. Dakaro ralyje startuosiantis ekipažas net kelias valandas praleido tautiečius vienijančios draugijos „Nemunas“ buveinėje.

„Agrorodeo“ ekipažas iš Buenos Airių į Beriso miestą nuvyko antradienio pavakarę. Čia komanda susitiko su ilgiausiai gyvuojančia ir emigravusius lietuvius Argentinoje vienijančia draugija „Nemunas“. Ši bendruomenė įsikūrė dar 1909 ir iki šiol puoselėja lietuvybę svečioje šalyje.

„Agrorodeo“ komanda nepasididžiavo ir į Beriso miestą nuvyko maksimalia sudėtimi. Į susitikimą nuskubėjo visi komandos nariai. Taip pat buvo atgabentas ir lenktyninis dykumų maratono automobilis „Seat Leon Dakar“ bei techninės pagalbos sunkvežimis „Scania“.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Susitikimo akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Susitikimo akimirka

Vos sustojus Beriso mieste komandą apspito smalsuoliai. Daugelis jų traukė mobiliuosius telefonus ir skubėjo įamžinti retus šio miestelio svečius. Netrukus „Agrorodeo“ komandą pasitiko gausus būrys lietuvių bendruomenės „Nemunas“ narių.

Fotosesija prie lenktyninių automobilių truko kone valandą. Kiekvienas bendruomenės narys norėjo įsiamžinti su vairuotoju Vaidotu Žala bei šturmanu Sauliumi Jurgelėnui. Dėl komandos vizito buvo uždaryta ir dalis gatvės, tad smalsuoliai techniką galėjo apžiūrinėti ir fotografuoti iš visų pusių.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Susitikimo akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Susitikimo akimirka

Kiek vėliau renginys persikėlė į bendruomenės namus, kur komandos narius pagerbė ir pasveikino Beriso miestelio valdžia bei vietos lietuviai. Komandai bendruomenė įteikė dovanų ir linkėjo gerų rezultatų varžybose.

„Šiandien turėjome labai ilgą dieną. Nors daug kilometrų ir nesukorėme, tačiau iššvaistėme daug nervų. Atvažiavome anksti, buvo visokių rūpesčių, reikalų, bet dieną pabaigėme labai smagiai. Mus pasitiko vietos lietuvių bendruomenė“, – dienos įspūdžius apibendrino V.Žala.

„Agrorodeo“ komandos nariai taip pat atsivežė lauktuvių iš savo šalies. Iš Lietuvos, net trimis lėktuvais, buvo atskraidinti šakočiai, kurie įteikti miesto vadovui bei bendruomenės atstovui.

„Tai pati seniausia lietuvių bendruomenė Argentinoje. Jų šalies mastu Berisas yra miestelis. Mūsų šalyje tai jau būtų miestas, nes čia gyvena šimtas tūkstančių gyventojų. Šis miestas išsiskiria tuo, kad yra labai daug tautų. Vietinių argentiniečių yra mažai. Matau, kad lietuviams suteikėme ne tik džiaugsmo, bet ir galimybę visiems pasigirti, kad jų tautiečiai nepasididžiavo ir atvažiavo į miestelį su Dakaro technika.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Susitikimo akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Susitikimo akimirka

Panašu, kad žmonės čia domisi ne tik Dakaru, bet ir automobilių sportu, nemažai apie tai žino.

Žmonės Dakarą čia tikrai žino, nors trasa nuo jų ir driekiasi kur kas šiauriau.

Nuo vietinių bekelės sporto entuziastų netgi gavome dovanų kepurėles. Žmonės Dakarą čia tikrai žino, nors trasa nuo jų ir driekiasi kur kas šiauriau. Turbūt techniką ir lenktynininkus jie dažniau mato per televiziją nei gyvai“, – pasakojo šturmanas S.Jurgelėnas.

„Agrorodeo“ komandą lietuvių bendruomenė Nemunas ne tik garsiai sutiko, bet ir iškilmingai išlydėjo. Buenos Airių link tautiečių ekipažą išvedė vietos lietuvių bendruomenės atstovas, kuris pro automobilio langą mosavo Lietuvos trispalve.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius