Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Antano Juknevičiaus atkaklumas Dakare: bemiegė naktis, ilgas automobilio remontas ir viltys pasiekti finišą

Antanui Juknevičiui atkaklumo Dakaro ralyje netrūksta. Devintas greičio ruožas jo ir Vytauto Obolevičiaus ekipažui negailėjo išbandymų: devinto etapo pradžioje trūko variklio „pagalvės“ varžtai ir šis, pajudėjęs iš savo vietos, nutraukė kelis elektros laidus. Automobilis buvo remontuotas penkias valandas, tačiau pajudėjus į trasą, išbandymai ekipažui nesibaigė.
Tvarkomas Antano Juknevičiaus automobilis
Tvarkomas Antano Juknevičiaus automobilis / Tomo Tumalovičiaus nuotr.

Praėjus kuriam laikui, neatlaikė „Toyota FJ Cruiser“ pusašis, o kartu su juo – ir galinis tiltas. Finišuoti ir „surinkti“ visus įskaitinius punktus šansų nebuvo, tad A.Juknevičius apie antrą valandą vietos laiku (7 val. Lietuvos laiku) sugrįžo į bivuaką tvarkyti automobilio.

Nepaisant persekiojančių nesėkmių, A.Juknevičius sugeba išspausti šypseną ir juokauti: „Man atrodo, šiemet Dakaro jau nelaimėsim. Teks atidėti kitiems metams.“

Mechanikai A.Juknevičiaus automobilį sutvarkė gana originaliai. Žurnalistai ralyje tarp bivuakų ir greičio ruožų važiuoja kitu „Toyota“ visureigiu, tad buvo „pasiskolintas“ šio galinis tiltas ir įdėtas į A.Juknevičiaus „FJ Cruiser“. 

Apie 6 ryto vietos laiku (11 val. Lietuvos laiku) mechanikai baigė darbą ir A.Juknevičius su V.Obolevičiumi grįžo į trasą – jie nespėjo surinkti visų įskaitinių punktų, tad bandys tą padaryti dar neprasidėjus dešimtam greičio ruožui. Jeigu jie spės surinkti visus įskaitinius punktus, turėtų išvengti papildomų laiko baudų. Tada dar reikės spėti į naujo etapo startą – jis ekipažui bus duotas 10 val. 39 min. vietos laiku (15:39 Lietuvos laiku).

VIDEO: A.Juknevičius pasakoja apie automobilio gedimus devinto etapo metu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius