-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geriausią lietuvių rezultatą šiais metais Dakare pasiekęs A.Juknevičius: buvome pikti

Trečiadienio pavakarę Lietuvos laiku prasidėjo jau 10-asis Dakaro ralio etapas. Gamtos stichijoms nepaliaujant koreguoti organizatorių planų, startas dėl vakarykštės audros padarinių buvo atidėtas valanda, o galiausiai ir sutrumpintas.
Antanas Juknevičius
Antanas Juknevičius / Gedmanto Kropio nuotr.

Beveik vien iš kopų susidedančioje šios dienos trasoje iš lietuvių geriausiai pasirodė dykumų vilko vardą pateisinęs Antanas Juknevičius, kuris startavęs iš 43-iosios vietos šovė aukštyn ir finišavo rekordinėje šiais metais, 17-oje pozicijoje.

„Buvome pikti. Pikti ant pirmosios Dakaro dalies ir mus persekiojusių techninių problemų. Tą sportinį pyktį puikiai nukreipėme ir padarėme tai, ko čia atvažiavome“, – džiaugėsi A.Juknevičius.

„Šis etapas pagaliau buvo tikro Dakaro tipo – kopos, smėlis, fesh-fesh ir pragariškas karštis. Būtent tokiomis sąlygomis važiuodavome Afrikoje. Be galo džiaugiuosi, kad technika nepavedė ir kad galiausiai parodėme, kokiu tempu galime važiuoti. Šis etapas be konkurencijos buvo pats sudėtingiausias šių metų Dakare, bet mes dar kartą įrodėme, kad esame geriausi tada, kai yra sunkiausia. Dabar reikia nebesižvalgyti atgal ir tęsti pradėtą darbą.“

VIDEO: Geriausią lietuvių rezultatą šiais metais Dakare pasiekęs A.Juknevičius: buvome pikti

Iki sunkiausiu pasaulyje dykumų ralio maratonu vadinamo Dakaro ralio pabaigos likus vos trims etapams varžybų dalyviai juda Argentinos miesto Rosarijo link. Ketvirtadienio etapas žada daugiau tiesiųjų, tačiau čia dar vis bus daug smėlio bei fesh-fesh. Trasa drieksis atviromis erdvėmis, taigi norintys pagerinti savo pozicijas čia turės begalę vietos lenkimams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius