-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Baudos už mašinų stovėjimą karantino metu pakurstė klaipėdiečių diskusiją

Nepaisant įtemptos situacijos šalyje ir karantino, kontroliuojančios institucijos ir toliau atlieka savo darbą. Tai matyti iš nuotraukoje užfiksuotų baudos kvitų už automobilio stovėjimą. Uostamiestyje imta kelti klausimą, ar nederėtų karantino metu tokio mokesčio neimti, užtikrinant dirbantiems saugų patekimą į darbą savo automobiliu. Miestiečiai pasidalijo į dvi stovyklas. Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius teigia, jog nemokamas automobilių statymas tikrai nėra prioritetas, juolab, kad tai tik paskatintų judėjimą mašinomis.
Baudos už automobilio stovėjimą pakurstė diskusiją, ar karantino metu nevertėtų padaryti išlygų.
Baudos už automobilio stovėjimą pakurstė diskusiją, ar karantino metu nevertėtų padaryti išlygų. / FB nuotr.

Siūlymą karantino laikotarpiu netaikyti mokėjimo už automobilių statymą išreiškė viena Klaipėdos tarybos narė. Ji siūlė darbuotojus veikiau nukreipti kitoms funkcijoms vykdyti.

Socialiniame tinkle užvirė diskusija. Vieni tvirtina, jog kontrolieriai turi tęsti savo darbą, nes yra daugybė miestiečių pirkusių metinius stovėjimo leidimus ir pinigų už tai niekas negrąžins, kiti gi antrino, jog šiuo metu kontrolę vykdantys asmenys gali atlikti kitas funkcijas ir pagelbėti socialiniams darbuotojams.

„Darbuotojai, kurie išrašo baudas, gali atlikti kitą funkciją. Trūksta socialinių darbuotojų, galintiems padėti vienišiems žmonėms, trūksta pareigūnų, kurie gali užtikrinti ir stebėti, kad viešose vietose nebūtų pažeistos karantino taisyklės“, – po socialiniuose tinkluose paskelbta nuotrauka rašė vienas klaipėdietis.

„Karantino laikotarpiu nerinkti vietinės rinkliavos už automobilio stovėjimą Klaipėdos mieste? Kodėl? Kuo mažiau važiuos į centrą – tuo saviizoliacija veiks geriau. Vilnius tokios pat politikos laikosi. Neskatinti važiuoti į centrą“, – antrino kitas.

Kai kurie miestiečiai pabrėžė, jog nesant galimybės dirbti iš namų į darbą tenka judėti, tad ir taip sunkiu ekonomiškai laikotarpiu papildomi kaštai už automobilio statymą yra sunki našta, juolab, kad važinėti viešuoju transportu esą nesaugu, daug saugiau vykti savuoju.

Apie tokią lengvatą negalvoja

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis pabrėžia, jog minimi viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai šiuo metu ir taip apkrauti papildomomis funkcijomis – užtikrina tvarką prie mobilaus patikrinimo punkto, koordinuoja civilinės saugos klausimus, koordinuoja, ar laikomasi karantino taisyklių, ar nedirba įmonės, kurios turi būti užvertos.

G.Neniškis pabrėžia, jog teisės aktai tebegalioja, kelių eismo taisyklės taip pat, tad nesilaikantiems atsakomybė galioja kaip visuomet.

Leidus statyti mašinas nemokamai, jų centrinėje miesto dalyje padaugės, o tikslas jų skaičių mažinti. Juolab, šiuo metu viešajame transporte srautai sumažėję, autobusai dezinfekuojami, tad važinėti jais laikantis atstumo keleiviams yra saugu.

J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./Gintaras Neniškis
J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./Gintaras Neniškis

„Prioritetai visai kitokie. Patys didžiausi resursai yra sprendimų, kuriuos gauname įgyvendindami karantinavimo klausimus, kur įtraukti ir viešosios tvarkos specialistai. Iš kitos pusės, tikslas toks ir principai sudėlioti tokie, kad maksimaliai vyktų nuotolinis darbas, kad judėjimo būtų minimaliai, neturėtume automobilių naudojimo. Keleivių miesto autobusuose sumažėję šešis kartus, jie dezinfekuojami.

Koks yra rinkliavos tikslas? Stabdyti automobilių srautus centrinėje miesto dalyje, kad jų būtų minimaliai. Šita priemonė lieka. Mes neturim pageidavimo, kad žmonės iš viešojo transporto išliptų ir važinėtų po miestą“, – kalbėjo G.Neniškis, pabrėždamas, jog automobilių stovėjimo tvarkos turi būti laikomasi kaip ir anksčiau. Kontrolę, ar apmokama už stovėjimą vykdo savivaldybės įmonė „Klaipėdos keleivinis transportas“.

Miesto savivaldybė ketina rengti paketą pasiūlymų, kurie bus susiję su lengvatomis smulkiam ir vidutiniam verslui, patiriančiam koronaviruso pasekmes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius