Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Istorinis įvykis: prie Kauno auga „Tesla Supercharger“ stotelė

„Tesla Supercharger“ internetiniame žemėlapyje ties Kaunu atsirado smeigtukas su prierašu „coming soon“. Tai reiškia, kad netrukus Lietuvoje pradės veikti pirmoji „Tesla“ greitojo įkrovimo stotelė. Tiksliau, iš karto 6 stotelės, kuriose vienu metu kiekvienas elektros įvadas galės įkrauti „Tesla“ 150 kW galingumu.
Tesla Supercharger krovimo stotelės statybos
„Tesla Supercharger“ krovimo stotelės statybos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šis Lietuvai istoriškai ir ekonomiškai svarbus objektas išaugo Inovacijų g. 1, Biruliškėse, Kauno LEZ, tarp „Grill London“ ir įmonės „Elinta“.

Kaip juokauja tinklaraščio „100 proc. elektrinis“ autorius Dainius Jakas, dabar Lietuvoje pabrangs visos „Teslos“, kurių savininkai turi teisę nemokamai įkrauti baterijas „Supercharger“ tinkle. Tai – „Model S“ ir „Model X“, nes „Model 3“ ir „Model Y“ pirkėjams tokios privilegijos jau nebebuvo suteikiamos. Tiesa, „Tesla“ už nuopelnus savo vairuotojams dovanoja „premijas“ įsikrauti elektros nemokamai. Plačiau apie tai – čia.

Visame pasaulyje „Supercharger“ stotelės statomos šalia restoranų – tam, kad, kol įkraunama baterija, keliauninkai ramiai pavalgytų. Kol papietauji, elektromobilis gauna tiek elektros, kad gali laisvai nuvažiuoti daugiau nei 300 km (be abejo, priklauso nuo baterijos talpos).

Tesla ilisutr./Kaunas „Tesla Superchargers“ žemėlapyje
Tesla ilisutr./Kaunas „Tesla Superchargers“ žemėlapyje

Pasak D.Jako, planuojama, kad Kaune bus 6 įkrovimo vietos su galimybe plėsti iki 8 vietų.

Prisidėjo „Elinta Charge“

15min žiniomis, įgyvendinti „Tesla“ planus padėjo žinomas Lietuvos EV startuolis „Elinta Charge“, gaminantis ir instaliuojantis elektromobilių įkrovos stoteles. Jo vadovas Ignas Mikutis kol kas negali pasakyti, kada tiksliai įvyks įkrovos stotelės atidarymas. Verslininkas patvirtino, kad „Tesla Supercharger“ stoteles Lietuvoje planuota diegti dar prieš porą metų, tačiau sutrukdė karantinas.

Iš tikrųjų, „Tesla“ vadovas Elonas Muskas 2017–2019 m. skelbė, kad „Supercharger“ stotelių tinklas padengs visą Europą: nuo Norvegijos iki Turkijos. Vėliau Elona Muskas skelbė, kad tinklas pasieks ir Afriką.

„Tesla Supercharger“ tinklapyje galima rasti šalių, kuriose kompanija įrengė stotelių tinklą, sąrašą. Norėdami peržvelgti žemėlapį, spauskite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius