-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujas šaligatvis Žvėryne – ne visiems pėstiesiems: paaiškėjo, kad čia – privati valda

Vilniaus miesto savivaldybė nepraleidžia progos pasigirti, kiek naujų šaligatvių, pėsčiųjų ir dviračių takų nutiesiama mieste. Tačiau pasitaiko atvejų, kai girtis nėra kuo, o gyventojams tokie darbai sukelia liūdną šypseną. Toks pavyzdys – naujai išklotos trinkelės plotelyje tarp dviejų pėsčiųjų takų Žvėryne. Dabar ši vieta aptverta, o lentelės ant tvoros skelbia, kad tai privati valda.
Ant šaligatvio aptverta privati teritorija
Ant šaligatvio aptverta privati teritorija / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Nustebino ne vieną

Šios vietos nuotraukomis vienoje iš Žvėrynui skirtų feisbuko grupių pasidalijo Skirmantas Bikelis. Jis teigė apie tai informavęs ir Vilniaus miesto savivaldybę per programėlę „Tvarkau Vilnių“. Ten po kelių dienų sulaukė atsakymo „Padėtį žinome. Šioje vietoje yra privatus sklypas. Šaligatvis bus įrengtas šalia.“

Taip paaiškėjo, kad užtvertas naujomis trinkelėmis išklotas plotas nebuvo savavališkai. Žvėryniečiai svarstė, kas gi galėtų toje vietoje atsirasti – gal kioskas, o gal vieta automobiliui, nors ją pasiekti pavyktų nebent šaligatviu.

15min skaitytojas Donatas irgi atkreipė dėmesį, kaip ant šaligatvio staiga atsirado užrašas apie privačią valdą. Jo teigimu, šalia Sėlių g. 45 namo vos ne vieta automobiliui įrengta tiesiai ant naujo šaligatvio. Esą ir to namo renovacija užstrigusi jau kurį laiką.

„Netgi mačiau, kaip vienas žmogus iš inercijos eidamas link stotelės vos negriuvo užkliuvęs už to žemo aptvėrimo. Nežinau, kaip ten žmonės sutemus vaikšto. Ten juk žmonių srautas nemažas“, – piktinosi Donatas.

15min skaitytojo Donato nuotr./Ant šaligatvio aptverta privati teritorija
15min skaitytojo Donato nuotr./Ant šaligatvio aptverta privati teritorija

Ant vienos lentelės, skelbiančios apie privačią valdą, irgi vyksta susirašinėjimas. Kažkas ten uždavė klausimą: „O ar jūs turite teisę uždaryti pėsčiųjų taką?!!“ Atsakymo nėra.

O ar jūs turite teisę uždaryti pėsčiųjų taką?!!

Ties iš naujo

Atsakymą turi Vilniaus miesto savivaldybė. Jos teigimu, norėta įrengti patogų praėjimą pėstiesiems, kurie čia buvo išmynę taką, bet teksią ieškoti kito sprendimo.

Vilniaus miesto savivaldybės teigimu, žemės sklypas suformuotas prie Registrų centro registruoto pastato pagal patvirtintą Žvėryno šiaurinės dalies detalų planą. Žvėryno detalusis planas patvirtintas 1998 m., sklypas suformuotas 2006 m.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ant šaligatvio aptverta privati teritorija
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ant šaligatvio aptverta privati teritorija

„Atsakant į klausimą apie pėsčiųjų taką, tai jis įrengtas matant pėsčiųjų poreikį, tam, kad pėstiesiems netektų vaikščioti per žolę – anksčiau toje pačioje vietoje gyventojai buvo pramynę taką. Takas buvo jau 2005 metais, prieš sklypo suformavimą, tačiau iki dabar čia buvo tuščias.

Ieškome sprendimo, kaip išspręsti susidariusią situaciją dėl tako, kuris nėra Vilniaus miesto savivaldybės nuosavybė, todėl atsižvelgdami į gyventojų poreikius, taką pertvarkysime taip, kad jis nevestų per sklypą, o pėstieji turėtų patogų pėsčiųjų taką“, – teigia savivaldybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius