-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 11

Žvėryno take – lyg užburta: tai „lyja“ akmenimis, tai automobilis „pamirštamas“, tai eglutės sudygsta

Vilniaus Žvėryne yra pėsčiųjų takas, kuriuo vaikščioti itin sudėtinga. Kažkada buvusius brūzgynus sutvarkiusi savivaldybė dabar nuolat privalo ten grįžti – jau yra tekę nurinkti didžiulius akmenis, nuolat kas nors pasiskundžia ant tako stovinčiu automobiliu, o dabar čia susodintos nedidukės eglutės. Deja, bet joms čia augti neteks.
Eglutėmis užsodintas Žvėryne esantis takelis link Neries
Eglutėmis užsodintas ir automobiliu užstatytas Žvėryne esantis takelis link Neries / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Anksčiau rašėte apie Žvėryne esantį taką, kurį užvertė akmenimis, dabar tą patį taką bandoma užželdinti medžiai. Jo gale prisodinta jaunų sodinukų“, – 15min pranešė skaitytojas Povilas J.

Istorija, kai šį taką kažkas užvertė akmenimis, nutiko šiemet rugsėjo viduryje. Tuomet savivaldybės atstovai nelinksmai juokavo, kad čia gal lijo akmenimis, nes niekas nieko nematė ir negirdėjo.

Plačiau skaitykite čia: Žvėryne „lijo“ akmenimis: niekas nieko nematė, bet praėjimas link Neries buvo jais užverstas.

Akmenis tuomet išvežė bendrovė „Grinda“. Kaltųjų niekas nerado.

Žvėryno bendruomenės nuotr./Akmenys Žvėryne
Žvėryno bendruomenės nuotr./Akmenys Žvėryne

Kažkas pasodino eglutes

Praėjo vos keli mėnesiai, o dėl šio pėsčiųjų tako vėl problemos. Ketvirtadienio popietę, kai šiuo taku išsiruošė pasivaikščioti 15min fotografas, ant tako stovėjo automobilis – norint praeiti teko mindyti žolę.

Negana to, ant paties tako pasodinta eglaičių. Maži medeliai čia „sudygo“ dar neseniai ir, atrodo, ilgai neaugs.

Žvėryno bendruomenės nariai neslepia, kad visa tai – tiesiog įžūlus greta stovinčio namo savininkų elgesys. Praeinančius šioje vietoje nuolat gąsdina lojantys šunys, o ir pats vaikščiojimas nėra patogiausias.

„Kai Šimašius valstybinėje žemėje (meras Remigijus Šimašius 2017 m. kovą pats paėmė į rankas pjūklą ir pjovė tujas valstybinėje žemėje – red.past.) išpjovė tujas, tai gal kokius metus ar daugiau neatlaisvino ir valstybinės žemės, kur suformuotas praėjimas nuo Birutės g. link Neries. Šiais metais užpylė tą praėjimą akmenimis. Dabar ten visą laiką stovi skersai pastatyta mašina, kad nebūtų praėjimo.

Dabar, matau, ir vėl užsodino sodinukais, kad niekas nevaikščiotų. Kažkokia bejėgė ta mūsų valstybė. Kitoje gal už tokį piktybišką elgesį pamatę, kad mašina kelias užtvertas, kasdien baudą pateiktų nemažą, tai greit praeitų noras visus šokdinti“, – kalbėjo Žvėryno bendruomenės valdybos pirmininkė Danutė Jokubėnienė.

Pastebi piktybiškumą

Vilniaus savivaldybės Infrastruktūros skyriaus vyresnysis patarėjas Arūnas Visockas, rugsėjį nelinksmai juokavęs apie akmenų „lietų“, dabar irgi neslepia – kažkas čia elgiasi itin piktybiškai.

„Problema čia sena, jau kelerius metus tęsiasi. Buvo savavališkai įsirengę įvažiavimo vartus ir jais uždarę praėjimą. Kreipiantis iniciatyviems žvėryniečiams nustatyta, kad žemė čia – valstybinė, todėl gyventojai buvo įpareigoti vartus pašalinti.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Eglutėmis užsodintas Žvėryne esantis takelis link Neries
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Eglutėmis užsodintas Žvėryne esantis takelis link Neries

Vartus pašalino, bet po kiek laiko, mums sutvarkius tą teritoriją ir padarius normalų praėjimą, jie užpylė akmenimis. Buvo supiltas kalnas riedulių. Nuvažiavo Viešosios tvarkos pareigūnai į vietą, bet nenustatė fakto, kad čia jie užpylė, mes tuos riedulius išvežėme. Dabar nuolat gauname skundų, kad toje vietoje stovi automobilis, pro kurį praktiškai neįmanoma pėstiesiems praeiti“, – sakė A.Visockas.

Anot jo, situacija lyg ir aiški, lyg ir ne paslaptis, kas tai daro, tačiau už rankos nepagavus apkaltinti nieko pareigūnai negali.

„Dabar užsodino medelius. Tai ir vėl nusiųsime Viešąją tvarką, padarys tyrimą, jeigu nenustatys, kas ten juos pasodino, iškasime ir perkelsime į kitą vietą“, – medelių nenaikinti, o tik perkelti, kaip neaišku kieno pasodintus ir ne vietoje, žadėjo savivaldybės atstovas.

Nežinau, ko siekiama tik. Nesuprantu aš tokio tikslo.

Paklaustas, ar įžvelgia piktybiškumą tokiame elgesyje, A.Visockas nesiginčijo: „Nežinau, ko siekiama tik. Nesuprantu aš tokio tikslo.“

Nustatyti kaltininką, kaip sako A.Visockas, galima tik pagavus vietoje tai darantį žmogų arba jeigu žmogus prisipažintų. „Prisipažinti turbūt neprisipažins, o mes negalime apkaltinti, kad čia tie žmonės daro, nors turbūt 90 proc. esame tikri“, – apie šalia gyvenančius žmonės kalbėjo A.Visockas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius