-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skaitytoja juokiasi: Kaune taisomos duobės, ieškant jų po ledu. Specialistai pateikė argumentus

Įvairiuose Lietuvos miestuose kelininkai darbuojasi ir per pūgą, ir spaudžiant šaltukui. Neseniai 15min rašė apie saugumo kalnelius, kurie Vilniuje pradingo dar prieš pirmąjį sniegą, o nauji ėmė rastis jau pasipylus snaigėms.

Temą siūlykite gazas@15min.lt

TAIP PAT SKAITYKITE: Vilniaus gatvėse pradingo „bičių pilveliai“: sniegas čia niekuo dėtas

Kelininkai gremžia ledą ir ieško duobių

„Kaunas, Kalniečių gatvė. Visiškai nenormali situacija, kuomet lauke -10, nuo kelio gramdomas ledas ir sniegas ir mėginame imituoti duobių taisymą. Dauguma duobių šiuo metu po suplūktu ledu ir sniegu. Norint rasti realias duobes, reikia laukti, kol sniego danga nutirps.

Bitumas esant tokiai temperatūrai akimirksniu stingsta, tad visiškai sveiku protu nesuvokiama, kodėl atliekami darbai būtent dabar. Kokia bus darbų kokybė? Kur buvo geradariai, kuomet oro temperatūra ir sąlygos buvo tinkamos darbui, juo labiau, kad Kalniečių gatvė Kaune pilna duobių ir susmegusių šulinių jau ne pirmi metai.

Tokius vaizdus yra tekę matyti, bet tik filmuotoje medžiagoje iš Rusijos platybių... Manau šūkį Kaunas Tvarkosi laikas keisti į Kaunas juokina. Tokia Kauno kelių nepriežiūra ir nekompetencija stebima jau ne pirmą kartą. Vos prieš kelerius metus išliejus naują asfaltą Šiaurės prospekte ir Jonavos gatvėje jis iš karto buvo skutamas ir tvarkomas brokas. O šiuo metu tose vietose pradėjęs trūkinėti asfaltas ir čia tik metų klausimas, kada ten vėl bus duobės. O kur tas garantinis remontas?

Taip pat Panerių gatvė, kurioje prieš kelerius metus išlietas asfaltas, o šiuo metu visi kelio kraštai yra išlaužyti/nutrupėję nes miesto tvarkymo skyrius nesugeba prižiūrėti šalikelių, jas bent minimaliai pagreideriuojant ir papildant žvyru. Bėdų daug, bet tai ką kelininkai daro šiandieną, yra viršūnė“, – rašo pasipiktinusi Kauno gyventoja.

Ji atsiuntė ir filmuotą medžiagą iš Kalniečių gatvės.

Kaune taisomos duobės, ieškant jų po ledu
Kaune taisomos duobės, ieškant jų po ledu

Įmonė „Kauno švara“: reaguojame į gyventojų signalus

Miesto tvarkymo darbus atliekančios įmonės „Kauno švara“ viešųjų ryšių specialistas Jonas Tumpa paaiškino, kas vyko Kalniečių gatvėje.

„Kauno miesto dispečerinė praėjusią savaitę gavo kelių gyventojų prašymus sutvarkyti Kalniečių g. atsivėrusias duobes. Siekiant kuo greičiau pagerinti eismo sąlygas ir pasirūpinti vairuotojų saugumu šiame kelio ruože, mūsų darbininkai dar šios savaitės pradžioje padengė šias avarinės būkles duobes šaltu asfaltu.

VIDEO: Užfiksavo kuriozą: kelininkai ieško duobių po ledu – lopinėliais grando suplūktą sniegą ir taiso nelygumus

Norime patikinti, kad šaltas asfaltas – ilgaamžė danga ir jis gali būti dengiamas ištisus metus, jeigu oro temperatūra nėra žemesnė nei -26 °C. Su šia medžiaga galima dirbti tiek ant sauso, tiek ant drėgno paviršiaus, todėl tai visiškai neturi įtakos medžiagos prilipimui ir darbų kokybei.

Ne ką mažiau svarbus faktorius, kad su šiuo asfaltu duobė gali būti suremontuota per kelias minutes. Tai ypatingai svarbu žiemos sezono metu, nes šia medžiaga padengus važiuojamąją dangą, ja iš karto gali važiuoti transportas ir eismo judėjimas apribojamas tik atliekamo darbo metu“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius