Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vasario 16-ąją užfiksavo šventinį rekordą – automobilį papuošė 50 vėliavėlių

Lietuvos valstybės atkūrimo dieną, vasario 16-ąją, žurnalo „Auto Bild Lietuva“ redaktorius Vitoldas Milius paminėjo atgaivindamas jau šiek tiek primirštą tautinės simbolikos naudojimo būdą. Automobilį žinomas žurnalistas ir keliautojas papuošė 50 vėliavėlių, o tai – oficialiai patvirtintas naujas šalies rekordas, rašoma pranešime.
„Auto Bild Lietuva“ redaktorius Vitoldas Milius visureigį KIA Sportage papuošė trispalvėmis vėliavėlėmis
„Auto Bild Lietuva“ redaktorius Vitoldas Milius visureigį KIA Sportage papuošė trispalvėmis vėliavėlėmis / AutoBild Lietuva nuotr.

Idėjos autorius pasakoja, kad įgyvendinti sumanymą nebuvo taip paprasta, kaip gali pasirodyti žvelgiant į nuotraukas. Vien tik ant langų reikėjo pritvirtinti devynias galybes vėliavėlių, tad, siekiant rekordo, teko ieškoti išradingo sprendimo. Išeitį rado ir tam netgi neprireikė specialių įrankių.

„Ant stogo įrengėme nedidelę konstrukciją, kuriai buvo panaudoti stogo bagažinės laikikliai ir papildomi išilgai montuojami skersiniai. Pagal poreikį naudodami plastikinius dirželius ir lipniąją juostą, vėliavėles tvirtinome ant paprasčiausių kampinių profiliuočių“, – originalų inžinerinį sprendimą iliustruoja pašnekovas.

Papuoštas automobilis „Kia Sportage“. Lietuvoje puošti automobilius vėliavėlėmis buvo itin populiaru 2011 metais, kuomet šalyje vyko Europos krepšinio čempionatas. Vairuotojai tokiu būdu išreiškė palaikymą krepšinio rinktinei, o su vėliavėlėmis važinėjo netgi pagalbos tarnybų automobiliai bei viešasis transportas. Vis dėlto praėjus keleriems metams gatvėse tai jau buvo retas vaizdas.

V. Miliui ant mašinų dedamos vėliavėlės yra ne tik tautos vienybės, bet ir solidarumo su kitomis šalimis simbolis. Žurnalistas puikiai prisimena 2008-uosius, kai, palaikydami Sakartvelą, lietuviai savo keturračius dabino ne tik trispalvėmis, bet ir šios valstybės vėliavomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius