Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 16 /2022 11 17

Nemokamo elektromobilių įkrovimo stotelės Vilniuje: kada ir kur jų tikėtis?

Šį rudenį pristatydamas pirmąją prie gatvės apšvietmo stulpo įrengtą elektromobilių įkrovos stotelę, Vilniaus meras Remigijus Šimašius prasitarė, kad yra prieš nemokamą įkrovimą. Tuomet 15min Vilniaus vadovui priminė jo administracijos pažadus ir paklausė: kada atsiras dar 2020 m. turėjusios veikti nemokamos stotelės?
Naujos nemokamo elektromobilių įkrovimo stotelės Vilniuje, Saulėtekio al.
Naujos nemokamo elektromobilių įkrovimo stotelės Vilniuje, Saulėtekio al. / Žilvino Pekarsko / 15min nuotr.

Iš tiesų, atrodė, kad Vilniaus vadovai jau pamiršo, kad dar 2019 m., pristatydami šalia Edukologijos universiteto pirmą mokamą „Ignitis“ stotelę, viešai pažadėjo iki 2020 m. vasaros Vilniuje ES struktūrinių fondų lėšomis įrengti 5 greito įkrovimo stoteles, kuriose vienu metu galima krauti du elektromobilius.

Tąkart buvo įvardytos ir konkrečios vietos, kuriose kursis toks elektromobilių vairuotojų rojus: Gariūnų g., Molėtų pl., Liepkalnio g., Saulėtekio al. ir Pilaitės pr. Tačiau pradėjo dygti tik mokamos „Ignitis“ stotelės, kuriose įkrova pamažu brango (iš pradžių kWh kainavo tik 0,25–0,35 Eur), o naujų nemokamų vis nesimatė.

Jau tuo metu tai nebeatrodė „kosmosas“, nes pasaulinė žiniasklaida trimitavo apie ateinančias „žaliojo vandenilio“ technologijas, kieto būvio baterijas ir kitus stebuklus, padėsiančius laikytis Žaliojo Europos kurso.

Tačiau, kita vertus, net penkios nemokamos stotelės, kuriose vienu metu gali krautis du elektromobiliai, – tai jau buvo pažangiau, nei tuo metu greitkeliuose veikę Lietuvos automobilių kelių direkcijos įkrovos taškai vienam automobiliui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius