Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Beprotiškųjų lenktynių „Isle of Man TT“ dalyviai: keturi gyvenimai ant peilio ašmenų (2)

Airijos jūroje apsuptas vandens yra nedidelis žemės lopinėlis pavadinimu – Meno sala. Paskutinį šimtmetį joje vyksta varžybos savo pavojingumu primenančios Romos imperijoje rengtas gladiatorių kovas. Tokios pavojingos, tokios sudėtingos, kad žmonės vien tam, kad dalyvaudami jose turėtų realius šansus išgyventi, turi ištisus metus šlifuoti specifinę lenktyniavimo bendro naudojimo keliais techniką.
„Isle of Man TT“ organizatorių nuotr.
„Isle of Man TT“ organizatorių nuotr.

Pusę amžiaus čia nedalyvauja net Pasaulio motociklų žiedinių lenktynių čempionate („MotoGP“) dalyvaujantys profesionalūs sportininkai – pavojus tiesiog per didelis. Kyla klausimas, kas tie žmonės, turintys drąsos kasmet grįžti ten, kur kojos nekelia net patys tituluočiausi ir ką jie patiria šių lenktynių metu?

Ką patiria šių varžybų dalyviai?

Guy Martinas apie jausmą važiuojant „Isle of Man TT“ varžybose: „Aš esu turėjęs baisių avarijų, bet jos manyje neįskiepijo baimės visam likusiam gyvenimui. Didžiausias šių lenktynių žavesys slypi pavojaus laipsnyje. Kartais posūkyje išlėkus tik keliais centimetrais plačiau, tai reikštų mirtį. Aš nesu sadomazochistas, aš ten nevažiuoju norėdamas save nužudyti, tikrai ne. Aš atvirkščiai, noriu būti sėkmingas.“

Šiame pasaulyje nėra tokių pinigų, kurie galėtų nupirkti tą jausmą, kurį patiri šių varžybų metu

„Ir tas jausmas, kurį patiri ten bandydamas laimėti yra nenupasakojamas. Tu nuolat esi toje pozicijoje, tartum bet kuriuo momentu tau galėtų būti „žaidimo pabaiga“. Šiame pasaulyje nėra tokių pinigų, kurie galėtų nupirkti tą jausmą, kurį patiri šių varžybų metu. Čia niekas nepanikuoja, čia niekas nebijo, tik visi žino, kad vos vienas neatsakingas judesys ir tu miręs.“

Pirmoje straipsnio dalyje pasakojome jums apie paprastą vyruką iš Linkolnšyro Guy Martiną, apie tai kaip jis netikėtai iš eilinio mechaniko tapo Didžiosios Britanijos motosporto sensacija. Pasakojome jums ir apie jo kraupius sužalojimus, traumas ir kelią vedusį iki jo 2017 m. grįžimo į „Isle of Man TT“ varžybas. Tam paskutiniam bandymui dar pasiekti išvajotą pergalę.

Paskutinės Guy Martino lenktynės

Nors ir apie tai viešumoje nieko nesakė, tačiau Guy Martinas vis labiau tolo nuo garsiųjų lenktynių, pavertusių jį kultine asmenybe. Jį ėmė kviesti televizijos kanalai prašydami kurti autorines laidas, jo autobiografija ištisomis savaitėmis buvo perkamiausių šalies knygų sąrašų viršuje. Tačiau nepaisant netikėtai užklupusios šlovės, vis blėstančios aistros lenktynės, jis vis tiek norėjo grįžti dar kartą į jį kaip magnetas traukusią Meno salą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius