Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 23

Moteris reikalauja nevadinti „Renault“ automobilio jos vardu

Paryžietė Zoe Renault padavė į teismą šios šalies automobilių gamintoją „Renault“ reikalaudama pakeisti elektromobilio pavadinimą, kuris sutampa su jos vardu ir pavarde.
„Renault“ vadovas Carlosas Ghosnas pristatė elektromobilį „Renault Zoe“ pernai rugsėjį.
„Renault“ vadovas Carlosas Ghosnas pristatė elektromobilį „Renault Zoe“ pernai rugsėjį. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

23 metų studentė Z.Renault mano, kad elektromobilis pavadinimu „Renault Zoe“ jos gyvenimą paverstų tikru košmaru, rašo Telegraph.co.uk.

„Nenoriu, kad mano tapatybė būtų nuolat siejama su automobiliu. Įsivaizduokite visokius juokelius, pavyzdžiui „Zoe sugedo“, arba „Zoe išvyko į aptarnavimą“. Ar, dar blogiau, „kažkas žuvo važiuodamas Zoe“, – piktinosi mergina.

Z.Renault advokatas Davidas Koubbis teigia, jog šiuo metu Prancūzijoje gyvena apie 30 tūkst. Zoe‘ių. Jis kreipėsi į „Renault“ vadovą Carlosą Ghosną, reikalaudamas, kad kompanija pasirinktų kitą vardą kuriamam elektromobiliui.

„Renault“ vėliau išplatino pranešimą, kuriame teigia, jog „supranta moters reakciją“. Tačiau priduriama, jog tai tik konceptualaus automobilio pavadinimas, o ne galutinis sprendimas. „Šis vardas buvo pasirinktas, nes jis yra trumpas, dinamiškas, lengvai atsimenamas ir gali būti vartojamas užsienyje“, – rašoma pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius