Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Ką nufilmavo policijos motociklas, savaitgalį važiavęs „Mototurizmo ralyje“?

15min skelbta žinia, kad šeštadienį vykusio mototurizmo ralio „Ryterna Modul Mototourism Rally“ (kurio vienas tikslų – saugumas keliuose) metu policijos motociklas „Yamaha FJR1300“ (141 AG) su išmaniąja filmavimo įranga „gaudė“ pažeidėjus, sukėlė nemažą rezonansą. Kai kurie skaitytojai klausė: kaip atskirti pareigūnų motociklą su modernia įranga tarp kitų 700 renginio dalyvių?
Greitį matuojantis kelių policijos motociklas
Greitį matuojantis kelių policijos motociklas / Aliaus Koroliovo/15min nuotr.

Nežymėtu motociklu važinėja kunigas

Paaiškinsime. Atskirti policijos motociklą nesudėtinga, nes jis nudažytas skiriamosiomis spalvomis. Ir ginkluotas dviem puikiai matomomis kameromis bei mėlynais švyturėliais. Mototurizmo ralyje „Ryterna Modul Mototourism Rally“ važiavo ir nežymėtas kelių policijos motociklas, turintis tik švyturėlius. Tačiau, kaip 15min sakė Lietuvos kelių policijos tarnybos vyresnysis specialistas Aurimas Račkauskas, ši transporto priemonė kol kas naudojama pareigūnų mokymo tikslais. Arba ja į renginius važiuoja Kelių policijos kapelionas Algirdas Toliatas. Išmanios įrangos, bent jau kol kas, joje montuoti neketinama.

Prilygsta „juodąja našle“ vadinamai „Audi A6“

Taigi išmani robotinė akis KET pažeidėjus savaitgalį stebėjo nuo žaliai-balto policijos motociklo. Ant jo sumontuota moderni greičio matavimo ir kitų Kelių eismo taisyklių pažeidimų fiksavimo įranga. Ji – analogiška tai, kuri naudojama „juodąja našle“ pramintoje „Audi A6“.

VIDEO: Kelių policijos motociklas „Mototurizmo ralio“ metu fiksavo KET pažeidėjus

Toks policijos motociklas gali beveik viską, ko tik gali prireikti pareigūnui: užfiksuoti greičio viršijimo atvejį, nustatyti, ar galioja techninė apžiūra, patikrinti, ar transporto priemonė yra ieškomų sąraše, ir t.t. Duomenys iš kameros per procesorių siunčiami tiesiai į Kelių policijos duomenų bazę ir apdorojami. Tačiau fiziškai stabdyti pažeidėjo nereikia – elektroniniu būdu suformuojamas protokolas išsiunčiamas automatiškai.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Magiškos“ motociklo savybės, padedančios ir „Regitroje“, ir kelyje: važiuoja ten, kur žiūri motociklininkas

Kaip sakė LKPT vyr. specialistas Aurimas Račkauskas, iš esmės nėra didelio skirtumo, ar pažeidėją nufotografuoja stacionarus greičio matuoklis, ar policijos „Yamaha FJR1300“. Pranešimą apie pažeidimą jis vis tiek gauna ta pačia tvarka – iš kabineto.

Užfiksuoti pažeidėjai prie Kauno, Utenos

Šiuo motociklu „Mototurizmo ralyje“ važiavęs A.Račkauskas sako, kad renginyje dalyvavę motociklininkai laikėsi tvarkos ir Kelių eismo taisyklių. Tačiau mototuristų kelyje ties Utena, Kaunu ir kitais miestais pasitaikė KET pažeidėjų, gerokai viršijusių leistiną greitį. Pareigūnas aparatūrą buvo sureguliavęs taip, kad ji fiksuotų tik daugiau nei 10 km/val. viršijusių automobilių duomenis. Ir tokių pasitaikė nemažai – greitis viršytas 15, 20 ir net iki 30 km/val. Šie vairuotojai netrukus turėtų gauti „laiškus“.

„Mototurizmo ralį“ iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Kultūros ministerija, taip pat Lietuvos Respublikos Krašto apsaugos ministerija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius