Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Šeštadienio rytą į kelius išriedėjo greitį matuojantis kelių policijos motociklas: prasidėjo „Mototurizmo ralis“

15min jau rašė, kad šį šeštadienį, rugpjūčio 19 d. Lietuvoje vyksta labai netradicinis ralis. Jame motociklais lenktyniauja apie 700 mototuristų. Šie žmonės nė iš tolo nepanašūs į kelių chuliganus. Daugiausiai tai motociklininkai su patirtimi, kurių tikslas važiuoti saugiai, tiek greitai, kiek leidžia Kelių eismo taisyklės (KET) ir nuo 8 val. ryto iki 16 val. aplankyti kuo daugiau iš 50-ties objektų, numatytų mototurizmo ralio „Ryterna Modul Mototourism Rally“ organizatorių.
Šeštadienio rytą į kelius išriedėjo greitį matuojantis kelių policijos motociklas: prasidėjo „Mototurizmo ralis“
Šeštadienio rytą į kelius išriedėjo greitį matuojantis kelių policijos motociklas: prasidėjo „Mototurizmo ralis“ / Aido Bubino nuotr.

Žinoma, aplankyti neužtenka, reikia įvykdyti specialias pažintines užduotis. Vienur pakanka gauti antspaudą kortelėje, kitur privalu teisingai atsakyti į klausimą. Kokie tai objektai? Jie susiję su keliomis „Mototurizmo ralio temomis“ (MTR): Lietuvos piliakalniai (2017 – piliakalnių metai), Krašto apsauga, Mažosios Lietuvos kultūros sostinės, Reformacija (2017 – reformacijos metai), Tautinis kostiumas (2017 – tautinio kostiumo metai).

„Mototurizmo ralio“ žemėlapis: 50 objektų visoje Lietuvoje
„Mototurizmo ralio“ žemėlapis: 50 objektų visoje Lietuvoje

Ir dar viena – eismo saugumo – rungtis mototuristų laukia „Regitros“ padaliniuose. Tai – figūrinis važiavimas „aštuoniuke“. Štai kaip ji atrodo.

Tvarką palaikys kelių policijos ekipažai su šerifu Aidu Bubinu

Kiekvienais metais tokių renginių metu keliuose budi kelių policijos ekipažai. Tačiau šiemet MTR metu keliuose bus dar daugiau „akių“.

Daugkartinis MTR ir „Mototurizmo sprintų“ dalyvis bei nugalėtojas Aidas Bubinas šį šeštadienį į trasą išvažiavo jau nebe kaip lenktynininkas ar mototuristas.

„Prisijungiau prie kelių policijos tarnybos, prižiūrėsime tvarką. Pagal KET neorganizuotoje kolonoje gali važiuoti ne daugiau kaip 5 motociklai. Būtent todėl mototuristų komandos suskirstytos ne daugiau nei po 5 ekipažus. Tam, kad kiti eismo dalyviai galėtų juos saugiai aplenkti persirikiuoti ir pan.“, – aiškina Aidas Bubinas.

Pasak žinomo automobilių ir motosporto lenktynininko, ankstyvą rytą iš VRM kiemelio jis startavo kartu su kelių policijos tarnybos ekipažu bei Lietuvos policijos kapelionu Algirdu Toliatu. Taip pat – 2 BPC, 5 VSAT mototuristų komandos.

„Mes ne tik prižiūrėsime tvarką. Vienas iš motociklų turi analogišką greičio matavimo įrangą, kaip nežymėta Audi A6. Taigi, jei užfiksuosime pažeidėją, jo nereikės net stabdyti – išmani sistema pati suformuos protokolą“, – aiškino vienas MTR šerifų Aidas Bubinas.

Apie „Mototurizmo ralį“

Mototurizmo ralis – tai septintus metus organizuojamas komandinis nuotykinis ralis po visą Lietuvą, vienijantis intelektualius ir savo Tėvynę mylinčius motociklų vairuotojus ir vairuotojas. Šimtai motociklininkų iš įvairių Lietuvos vietų keliaudami ir atlikdami organizatorių pateiktas užduotis pažįsta Lietuvą, jos kultūros, paveldo ir istorijos objektus. 2017-aisiais metais numatyti objektai ir užduotys ves partizanų, krašto gynimo, šimtmečio, piliakalnių, reformacijos, tautinio kostiumo ir mažųjų kultūros sostinių keliais.

Plačiau apie „Mototurizmo ralį“ skaitykite čia.

„Mototurizmo ralį“ iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Kultūros ministerija, taip pat Lietuvos Respublikos Krašto apsaugos ministerija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius