Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Antausis Vladimirui Putinui – užstrigusios karinio rusiško visureigio UAZ durelės

Gegužės 12 d. Rusijos prezidentas V.Putinas lankėsi Uljanovsko gamyklos, gaminančios visureigius UAZ, ekspozicijoje Sočyje. Rusijos valdžia dažnai sako, kad vakarietiški automobiliai jiems pabodę ir kelia į padanges „tėvyninius“ gaminius. Todėl šio vizito metu prezidentas norėjo dar kartą prabilti apie rusiškų automobilių pramonės galybę ir didybę. Bet įvyko didelis nesusipratimas.
Modernizuotas UAZ „Hunter“
Modernizuotas UAZ „Hunter“ / UAZ nuotr.

V.Putinui bandant atidaryti visureigio UAZ „Patriot“ duris, jos užstrigo ir nepasidavė. Teko pasitenkinti tik vaizdu pro atidarytas galines dureles.

Jei toks nesusipratimas būtų įvykęs sovietmečiu kuriam nors iš partinių vadukų (išimtis galėtų būti M.Gorbačiovas), automobilio kūrėjų ir ministro būtų laukusios žiaurios pasekmės – galbūt net ir kaltinimas Tėvynės išdavimu.

Turint omeny, kad V.Putinas po nesėkmingo pirmojo raketos starto iš Rytų kosmodromo svaidėsi žaibais, tikėtina, kad ir šį kartą gamyklos vadovai buvo pavadinti „neatitinkančiais savo pareigų“ ar panašiai.

Pabrėždamas Rusijos kariuomenės galią ir didžiuodamasis legendiniais UAZ'ais (jie garsėja pravažumu, bet ne patikimumu), V.Putinas išdidžiai išklausė Gynybos ministerijos šarvuotos technikos valdybos vadovo Aleksandro Ševčenkos ataskaitos apie šio automobilio technines galimybes.

Pabandęs pats įsitikinti, kad UAZ – geri ir patikimi kariuomenės visureigiai, V.Putinas nusvilo pirštus. Kol jis tramdė karčią šypseną, padėtį gelbėjęs A.Ševčenko rankenėlę nutraukė.

Kremlius sukasi iš padėties

Vėliau automobilio gamintojai paaiškino, kad durelės buvo užblokuotos, nes nebuvo užvestas variklis. Tačiau taip ir liko neaišku, kodėl atsidarė galinės durelės.

Vėliau padėtį puolė gelbėti V.Putino sekretorius Dmitrijus Peskovas. Jis pareiškė, kad ši „istorija su durelėmis“ nieko nepasako apie tikrąją automobilių kokybę.

Kaip rašo žurnalas „Za ruliom“. Visureigis UAZ‑23632, ant kurio bazės gaminami kariniai automobiliai, buvo neseniai atnaujintas. Lapkričio mėnesį gamykla švęs 75 metų sukaktį, todėl pakeitė visureigio prekinį ženklą. Kas dar pasikeitė šiame automobilyje, skaitykite susijusiose naujienose.

UAZ kokybę geriausiai iliustruoja šis siužetas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius