Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES investicijų diena Klaipėdoje: gimnazistas pasisakė, ką galvoja apie pokyčius uostamiestyje

Antradienį, spalio 17 d., Klaipėdoje vyko Finansų ministerijos inicijuotas informacinis renginys „ES investicijų diena jūsų mieste“. Renginio metu mieste apsilankiusi esinvesticijos.lt komanda atsakinėjo į klaipėdiškių klausimus, o moksleiviai dalyvavo protmūšyje.
Protmūšis Klaipėdoje
Protmūšis Klaipėdoje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Klaipėdos gyventojams buvo pristatyti naujausi kvietimai teikti paraiškas ES investicijoms, suinteresuoti miestiečiai galėjo sužinoti atsakymus į su tiek su jau pritrauktomis, tiek su būsimomis investicijomis susijusius klausimus.

Esinvesticijos.lt komanda akcentavo, kad susidomėję galimybe pretenduoti į ES investicijas verslo atstovai gali registruotis į nemokamas Inovacijų agentūros konsultacijas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./ES investicijų diena Klaipėdoje
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./ES investicijų diena Klaipėdoje

Ši komanda apsilankė įvairiose vietose – ir Klaipėdos miesto savivaldybėje, ir mokykloje vykusiame protmūšyje.

Gimnazistai pasitikrino žinias protų kovoje

Į šį Klaipėdos Vytauto Didžiojo gimnazijoje vykusį protmūšį susirinko ypač gausus gimnazistų būrys – net 60. Moksleiviai vos tilpo.

Jie atsakinėjo į 30 klausimų apie Lietuvą, o atsakinėdami ir sužinojo naujų faktų apie iš ES investicijų lėšų atnaujintus Lietuvos objektus.

Viktorinoje triumfavo net 24 klausimus į 30 atsakęs Herkus. Antrąją vietą užėmė į 21 klausimą teisingai atsakiusi Emilija.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Protmūšis Klaipėdoje
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Protmūšis Klaipėdoje

Trečiąją vietą iš pradžių dalinosi du gimnazistai, atsakę po 20 klausimų – tik pratęsimas lėmė, kad galiausiai trečia vieta atiteko Medai. Visi jie laimėjo internetinio knygyno čekius.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Protmūšis Klaipėdoje
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Protmūšis Klaipėdoje

Po viktorinos 15min trumpai pakalbino nugalėtoją Herkų. Paprašytas pasakyti kokį nors įdomų faktą apie Klaipėdą vaikinas ilgai nedvejojo – išskyrė Klaipėdos susisiekimo patogumą, taip pat miško ir urbanistikos dermę.

„Klaipėdoje, jeigu tavęs klausia žmogus, kaip kur nors nuvažiuoti, yra du galimi atsakymai ir nesuklysi – arba tiesiai ir tada pasukti į kažkurią pusę, arba į kažkurią pusę ir tada tiesiai. Labai geografiškai patogus miestas. Be to, Klaipėdoje per visą miestą išsidėstęs tiek miškas, tiek urbanistika – kartais eini per miestą, kartais per mišką. Ir viskas labai arti“, – sakė Herkus.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Protmūšio Klaipėdoje laimėtojas Herkus
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Protmūšio Klaipėdoje laimėtojas Herkus

Protmūšio klausimai Herkui pasirodė gana lengvi.

„Dažnai dalyvauju mokyklų rengiamuose protmūšiuose, o tuo pačiu labai aktyviai seku Lietuvos kultūrą ir meną – kiną, teatrą, muziką“, – sakė Herkus.

Herkus atskleidė ir pats turintis savo muzikos grupę – „Imanuelis Kantas“, taip pat grojantis grupėje „Amber street“.

„Su „Imanuelis Kantas“ grojame progresyvų roką, kurį galima vadinti ir chamber pop, nes ten yra smuikas, saksofonas, pianinas, gitara, bosai, būgnai. O su „Amber street“ labiau tokį postpunk ir shoegaze“, – pasakojo Herkus.

Herkus ne tik groja, bet yra ir organizavęs renginius. Vaikinas papasakojo su ES paramos nauda jaunimui susidūręs ir šioje veikloje – vaikinui yra tekę organizuoti jaunimui skirtą muzikos koncertą, kuris buvo dalinai finansuotas Europos Sąjungos.

Klaipėda tobulėja

Paklaustas, ar pastebi jau pritrauktų ES investicijų poveikį Klaipėdai ir ar mano, kad Klaipėda gražėja, jis atsakė, kad jam asmeniškai labiau patinka žodis „tobulėja“.

„Aš manau, galbūt ne gražėja, bet tobulėja.

Aš manau, [Klaipėda] galbūt ne gražėja, bet tobulėja.

Nes grožis man asmeniškai yra labai nišinis. Tobulėja, turiu galvoje, iš funkcinės pusės. Šaligatviai tobulėja, medžių daugiau, patobulėjo tie patys suoliukai. Ir šiaip, atrodo, kad nereikės to restauruoti po 7 ar 10 metų“, – sakė Herkus.

Paklaustas, kur pats kreiptų būsimo ES periodo investicijas, Herkus sakė, kad į mokyklas ir švietimą. Čia pat pridūrė pastebintis progresą šioje srityje – kad mokyklas ES fondų lėšos irgi pasiekia.

20 metų sėkmės istorija

Lietuva beveik per 20 metų narystę Europos Sąjungoje pritraukė kone 20 milijardų eurų ES investicijų. Šalis pasikeitė, pokyčius mato ir jais naudojasi gyventojai visoje Lietuvoje. 2021–2027 metų laikotarpiu sulauksime 8 milijardų ES investicijų, kurios atvers naujų galimybių.

Renginiai finansuojami Europos socialinio fondo lėšomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius