Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kiek žinote apie 1949 m. laisvės kovų tarybos Deklaraciją ir jos signatarus?

Šis testas susijęs su istorija. Pasitikrinkite žinias ir sužinokite naujų dalykų apie Lietuvos laisvės kovų sąjūdžio tarybos 1949 m. deklaraciją ir jos signatarus!
Vizualai
Vizualai / KAM nuotr.

12 klausimų testą rasite žemiau. Sėkmės!

LR Krašto apsaugos ministerija pristato projektą „Kiek tavyje partizano?“.

Šiais metais sukanka 75 m. nuo Lietuvos Laisvės Kovos Sąjūdžio priimtos vasario 16-osios Deklaracijos, kurią pasirašė 8 partizanų vadai.

Jonas Žemaitis keliavo su draugais po Italiją, Petras Bartkus mokėsi sklandymo, Juozas Šibaila ir Leonardas Grigonis priklausė šauliams, o pastarasis dar ūkininkavo. Tokie pomėgiai populiarūs ir šiandien.

Tuo užsiėmė šie lietuviai iki tol, kol tapo partizanų vadais ir pasirašė kitą ne mažiau svarbią vasario 16-osios Deklaraciją.

Istorinės atminties projektas „Kiek tavyje - partizano?“ kviečia susipažinti su 8-iais Lietuvos herojais, kurie pasitelkus dirbtinio intelekto (DI) įrankius pavaizduoti šiuolaikiniame pasaulyje. Kad praėjusio amžiaus pradžioje gimę vyrai pritaptų šiandien, klausimų nekyla. O ar tarp mūsų drąsa populiari?

Nepaisant to, kad šiandieninė mūsų aplinka skiriasi nuo partizanų gyvenimo, vis dėlto jų istorijose – daugybė vertingų pamokų apie tapatybę ir tikėjimą. Tad kodėl nepasinėrus į jaunų ir nepaprastai drąsių asmenybių istorijas ir neatradus asmeninio ryšio su praeitimi? Tuo labiau, kad ji vis dar veikia mūsų dabartį ir ateitį.

Projektas pristato mažai kam žinomus faktus apie aštuonis iškilius partizanų vadus ir apie jų indėlį puoselėjant mūsų valstybę.

Jų pasirašyta Lietuvos Laisvės Kovos Sąjūdžio Tarybos 1949 metų vasario 16-osios Deklaracija teisiniu požiūriu yra vienu iš trijų svarbiausių šiuolaikinės modernios Lietuvos dokumentų. O šie signatarai prieš tą lemtingą akimirką, paimant ginklą į rankas, gyveno labai panašius gyvenimus į mūsų.

Projekto nuoroda: https://kam.lt/kiek-tavyje-partizano/

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius