Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Marijampolės verslo pasaulio žmonės susidomėję klausėsi, kaip pretenduoti į ES investicijas

Trečiadienį, spalio 18 d., Marijampolės ir Marijampolės apskrities verslo atstovai, besidomintys galimybėmis pritraukti ES investicijas savo įmonėms, galėjo gauti atsakymus į jiems rūpimus klausimus, nes šiame mieste lankėsi Finansų ministerijos bei Inovacijų agentūros specialistai.
ES investicijų diena Marijampolėje
ES investicijų diena Marijampolėje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Būtent Marijampolėje tądien vyko Finansų ministerijos inicijuoto renginių ciklo „ES Investicijų dienos Jūsų mieste“ renginiai. Skirti jie buvo ne tik verslui – ESinvesticijos.lt komanda tą pačią dieną dalino pažintinius leidinius visiems marijampoliečiams.

Be to, Marijampolės profesinio rengimo centre vyko keliasdešimt dalyvių pritraukęs protmūšis, kurio dalyviai ne tik pasitikrino žinias apie Lietuvą, jos istoriją ir dabartį, bet ir daugiau sužinojo apie jau Lietuvą pasiekusias ES investicijas bei kaip jų dėka keitėsi Lietuva.

Verslo atstovams – naujienos apie investicijas

Verslui skirtas renginys „InvEStuok į verslo augimą Marijampolės apskrityje“ vyko Marijampolės Petro Kriaučiūno viešojoje bibliotekoje.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./ES investicijų diena Marijampolėje
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./ES investicijų diena Marijampolėje

Finansų ministerijos ir Investicijų agentūros specialistai supažindino marijampoliečius su 2021-2027 m. ES investicijų periodo naujausiais finansiniais kvietimais bei atsakė į įvairius klausimus.

Specialistai akcentavo, kad verslai, kurie turi inovatyvių projektų, kuria ar jau yra sukūrę aukštos pridėtinės vertės produktus ir nori su jais išeiti į užsienio rinkas, gali tam pasitelkti ES investicijas, kurios padės tikslų siekti greičiau ir efektyviau.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./ES investicijų diena Marijampolėje
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./ES investicijų diena Marijampolėje

Renginio dalyviai buvo supažindinti su būsimais investicijų kvietimais. Kalbėta apie naujas finansavimo galimybes verslui tvarių produktų kūrimo srityje, eksporto plėtojimui bei galimybėms plėsti e.komerciją, sieti gamybą su moksliniais tyrimais.

Specialistai akcentavo, kad Investicijų agentūros pagalba verslui, norinčiam pritraukti ES investicijas, neapsiriboja tik tokiais renginiais – į Inovacijų agentūrą tokie verslai bet kada gali kreiptis ir patys, išsakyti savo idėjas ir sulaukti patarimų, kaip jas įgyvendinti.

Protmūšį laimėjo būsimasis automechanikas iš Kazlų Rūdos

15min organizuotą Marijampolės profesinio rengimo centre vykusį protmūšį laimėjo centro moksleivis, būsimasis automechanikas Nedas iš Kazlų Rūdos. Jis atsakė į 14 klausimų iš 30.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Protmūšio Marijampolėje laimėtojas Nedas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Protmūšio Marijampolėje laimėtojas Nedas

Antrąją vietą užėmė į 13 klausimų atsakęs Paulius, o trečiąją – 11 klausimų atsakęs Edgaras.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Protmūšio Marijampolėje prizininkai su vedėju ir mokytojais
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Protmūšio Marijampolėje prizininkai su vedėju ir mokytojais

Nugalėtojas Nedas kalbėdamas su 15min teigė, kad dažnai protmūšių ir viktorinų nežaidžia, bet atsakyti į klausimus padėjo sukauptos bendrosios žinios, daugiausia gautos iš aplinkinių.

Paklaustas, kaip labiausiai Lietuvą pasiekusias ES investicijas pajautė savo paties gyvenimą, Nedas, kuris į Marijampolę kasdien mokytis važinėja iš Kazlų Rūdos, paminėjo gerėjančią kelių infrastruktūrą.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Protmūšis Marijampolėje
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Protmūšis Marijampolėje

O paklaustas, į kur pats nukreiptų ES investicijas, jei galėtų rinktis bet kokią sritį, Nedas paminėjo pagalbą be tėvų augantiems vaikams.

O štai miesto ar vietovės, į kurią kreiptų daugiau investicijų, vaikinas išskirti nenorėjo – jo teigimu, visai Lietuvai ES fondų parama gali būti naudinga.

Projekto „ES investicijų diena jūsų mieste“ renginiai visą mėnesį vyks skirtinguose miestuose ir miesteliuose.

20 metų sėkmės istorija

Lietuva beveik per 20 metų narystę Europos Sąjungoje pritraukė kone 20 milijardų eurų ES investicijų. Šalis pasikeitė, pokyčius mato ir jais naudojasi gyventojai visoje Lietuvoje. 2021–2027 metų laikotarpiu sulauksime 8 milijardų ES investicijų, kurios atvers naujų galimybių.

Projektas inicijuotas Finansų ministerijos, finansuojamas Europos socialinio fondo lėšomis.

www.ESinvesticijos.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius