Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
02 25

Nekaltam žmogui – mirties bausmė: protiškai atsilikusį vaikiną policija įviliojo į mirtinus spąstus

Šiandien mirties bausmė panaikinta daugelyje pasaulio šalių. Viena iš priežasčių yra ta, kad neteisingai apkaltintiems asmenims per klaidą nebūtų paskirta mirties bausmė. Deja, XX a. Jungtinėse Amerikos Valstijose šešiametis vaikas, įkalintas suaugusio vyro kūne, buvo nužudytas dujų kameroje. Tai absurdiška, bet, deja, tikra istorija apie neteisingai apkaltintą vyrą, kuris mirties bausmės vykdymo kameroje galėjo išgyventi geriausias savo gyvenimo akimirkas, nes paprasčiausiai nieko nesuprato.
Joe Arridy
Joe Arridy / „Wikimedia Commons“ nuotr.

Istorijoje netrūksta atvejų, kai žmonės buvo nuteisti už nusikaltimus, kurių nepadarė. Tai viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl šiandien daugelyje pasaulio šalių mirties bausmė yra uždrausta.

Vienas iš liūdniausiai pagarsėjusių tokių atvejų, kai buvo nuteistas ir mirties bausmė įvykdyta nekaltam žmogui, yra Joe Arridy byla.

Šis protiškai atsilikęs ir naivus vaikinas buvo apkaltintas dviejų paauglių išprievartavimu ir nužudymu, o savo gyvenimą baigė dujų kameroje, į kurią įėjo šypsodamasis, nes manė, kad visa tai tik žaidimas.

Nepritapo prie kitų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius