Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaulių ES investicijų dienos protmūšio nugalėtoja verslams teikiamomis naudomis domėjosi ir pati

Kaip su inovatyviu produktu išeiti į užsienio rinkas? Ką reiškia raidės MTEP ir kokias investicijas gali pritraukti tvarius produktus kuriantys verslai? Į kokias ES investicijas verslas gali pretenduoti teikdamas paraiškas jau dabar? Šiaulių verslo atstovai išgirdo atsakymus į šiuos ir kitus klausimus. O Šiaulių valstybinės kolegijos studentai varžėsi protmūšyje apie Lietuvą, kurio dalis klausimų buvo susiję ir su ES investicijomis.
ES investicijų diena ir protmūšis Šiauliuose
ES investicijų diena ir protmūšis Šiauliuose / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Ketvirtadienį Šiauliuose vyko regiono verslui skirtas renginys „InvEStuok į verslo augimą Šiaulių apskrityje“.

Finansų ministerijos ir Investicijų agentūros specialistai supažindino šiauliečius su 2021-2027 m. ES investicijų periodo naujausiais finansiniais kvietimais bei konsultavo ES investicijas pritraukti norinčiam Šiaulių verslui aktualiomis temomis.

Šis renginys buvo Finansų ministerijos inicijuoto renginių ciklo „ES Investicijų dienos Jūsų mieste“ renginiai. Šio renginių ciklo renginiai skirti ne tik verslui.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./ES investicijų diena ir protmūšis Šiauliuose
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./ES investicijų diena ir protmūšis Šiauliuose

Esinvesticijos.lt komanda tą pačią dieną dalino pažintinius leidinius visiems šiauliečiams, o Šiaulių valstybinėje kolegijoje vyko studentams skirtas protmūšis.

Protmūšio nugalėtoja verslo kūrimo naudomis domėjosi ir pati

Protmūšį laimėjo 19 klausimų iš 30 atsakiusi 28-rių metų Daiva iš Pasvalio rajono, Šiauliuose gyvenanti jau 8 metus, čia šiuo metu ir studijuojanti, ir dirbanti.

Antrąją vietą užėmė 15 klausimų atsakiusi Neimantė, trečiąją vietą – 13 klausimų atsakiusi Beatričė.

Protmūšio dalyviai ne tik pasitikrino žinias apie Lietuvą, jos istoriją ir dabartį, bet ir daugiau sužinojo apie jau Lietuvą pasiekusias ES investicijas bei kaip jų dėka keitėsi Lietuva.

Po viktorinos 15min pakalbinta nugalėtoja Daiva pati protmūšiuose teigė nedalyvaujanti. Tačiau ji labai mėgsta stebėti intelektinius žaidimus per televizorių.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Protmūšio nugalėtoja Daiva
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Protmūšio nugalėtoja Daiva

Daiva Lietuvą pasiekusių ES investicijų naudą sakė patyrusi tiesiogiai, teko jai pačiai ir domėtis ES parama verslui.

„Lietuvoje atnaujinamos erdvės, pastatai. Verslams teikiamos naudos, finansavimas. Net pačiai teko domėtis dėl verslo kūrimo naudų“, – sakė Daiva.

Lietuvoje atnaujinamos erdvės, pastatai. Verslams teikiamos naudos, finansavimas. Net pačiai teko domėtis dėl verslo kūrimo naudų.

Paprašyta išskirti vieną ar kelias sritis, į kurias nukreiptų ES investicijas, jei pati galėtų jas skirsti, Daiva išskyrė dvi prioritetines sritis – jaunimą ir vyresnio amžiaus žmones.

Anot Daivos, jaunimui skirtų viešųjų erdvių ir užklasinės veiklos Šiauliuose yra, bet tikrai galėtų būti daugiau, o senjorų gyvenimo kokybės gerinimas, anot jos, yra svarbus dabartinis Lietuvos iššūkis.

Kaip įdomų faktą apie gimtąjį Pasvalio kraštą Daiva paminėjo smegduobes. Anot jos, dažnai žmonės žiūrėti smegduobių, karstinių įgriuvų važiuoją į Biržus, bet nežino, kad tokių yra ir Pasvalio krašte.

O kaip įdomią Šiaulių vietą Daiva išskyrė centriniame bulvare esančią vieną seniausių šalyje vaistinę „Valerijonas“, neseniai minėjusią 150-ąsias įkūrimo metines. Ji atkreipė dėmesį, kad daug kas nežino, kad šioje vaistinėje veikia ir vaistininkystės muziejus. Panašių Lietuvoje vos keli.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./ES investicijų diena ir protmūšis Šiauliuose
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./ES investicijų diena ir protmūšis Šiauliuose

Projekto „ES investicijų diena jūsų mieste“ renginiai visą spalio mėnesį vyksta skirtinguose miestuose ir miesteliuose.

20 metų sėkmės istorija

Lietuva beveik per 20 metų narystę Europos Sąjungoje pritraukė kone 20 milijardų eurų ES investicijų. Šalis pasikeitė, pokyčius mato ir jais naudojasi gyventojai visoje Lietuvoje. 2021–2027 metų laikotarpiu sulauksime 8 milijardų ES investicijų, kurios atvers naujų galimybių.

Projektas inicijuotas Finansų ministerijos, finansuojamas Europos socialinio fondo lėšomis.

www.ESinvesticijos.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius