Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 26

Viena baisiausių II pasaulinio karo nusikaltėlių: šiurpinanti „Aušvico hienos“ istorija

„Viena baisiausių ir labiausiai nekenčiamų figūrų“ – taip Irmą Grese apibūdino Aušvico bei Bergeno koncentracijos stovyklų, kuriose dirbo jaunoji nacių ideologijos fanatikė, kalinės. Kalbant apie nacių vykdytus sadistiškus nusikaltimus koncentracijos stovyklose, prieš akis įprastai išdygsta vyriškos figūros – Josefas Mengele, Maximilianas Grabneris ir kiti.
Irma Grese 1945 m.
Irma Grese 1945 m. / Jungtinių Valstijų Holokausto atminimo muziejaus nuotr.

Visgi stovyklose buvo ir sargybinių moterų. Išgyvenusių koncentracijos stovyklų liudininkų teigimu, dažnai jos pasižymėdavo ne ką mažesniu žiaurumu ir sadizmu nei prižiūrėtojai vyrai. Viena tokių personų buvo Irma Grese.

Priespaudą jautusi mergina galią pajuto nacių prieglobsty

Irma Grese gimė 1923 metais ūkininkų Alfredo ir Bertos Grese šeimoje. Iš pažiūros šeima atrodė pavyzdinga. Tačiau realybėje uolus krikščionis tėvas dažnai naudodavo fizinę jėgą prieš vaikus, tarp tėvų nuolat kildavo barniai, o sužinojusi apie vyro neištikimybę motina Berta nusinuodijo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius