Daugelis žmonių pomidorus valgo kaip garnyrą: sumaišę su grietine, aliejumi, įpjaustę į įvairias salotas ar tiesiog supjaustytus riekelėmis ir apibarstytus pipirais ir druska. Tačiau iš tiesų tai tik maža dalelė galimybių, kur galima panaudoti pomidorus. Beje, jie labai skanūs ne tik švieži, bet ir kepti, troškinti, marinuoti. Tad kviečiame pasinerti į virtuvės eksperimentus. Tikimės, iš šių mūsų receptų tikrai išsirinksite sau kažką skanaus.
Plačiau apie tai, kuo mūsų organizmui naudingi pomidorai ir kaip juos tinkamai ruošti, skaitykite straipsnyje SULTINGI POMIDORAI. KAIP JUOS RUOŠTI?
|
Fotolia nuotr. / Naminis pomidorų padažas |
Naminis pomidorų padažas
|
|
Aidos Chlebinskaitės nuotr. / Džiovinti pomidorai su česnakais |
Džiovinti pomidorai su česnakais
|
|
Autorės nuotr. / Kepti įdaryti pomidorai |
Kepti įdaryti pomidorai
|
|
Mariaus Žičiaus nuotr. / Įdaryti pomidorai feta ir bazilikais |
Įdaryti pomidorai feta ir bazilikais
|
|
Shutterstock nuotr. / Pomidorai drebučiuose |
Pomidorai su drebučiais
|
|
Shutterstock nuotr. / Brusketa su pomidorais ir bazilikais |
Brusketa su pomidorais ir bazilikais
|
|
Mairūno / 15min.lt nuotr. / Keptos krevetės su pomidorais ir feta |
Keptos krevetės su pomidorais ir feta
|
|
Aidos Chlebinskaitės nuotr. / Pomidorai su cinamonu |
Pomidorai su cinamonu
|
|
„Jogos mitybos“ nuotr. / Pomidorų sriuba |
Indiška pomidorų sriuba
|
|
ievosreceptai.lt nuotr. / Aštri pomidorų užtepėlė |
Aštri pomidorų užtepėlė
|
|
Fotolia nuotr. / Pomidorų užkandėlė su blyneliais |
Pomidorų užkandėlė su blyneliais
|
|
isbandytireceptai.com nuotr. / Pomidorų ir rikotos pyragas |
Pomidorų ir rikotos pyragas
|
|
Aidos Chlebinskaitės nuotr. / Pomidorų ir migdolų košė |
Pomidorų ir migdolų košė
|