-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 06 30

Gaivinantys skanėstai šunims: kaip atgaivinti augintinius kaitrią dieną?

Kaitri diena. Šeimininkas mėgaujasi ledais, o keturkojis jo draugas gailiomis akimis kaulija gaivaus kąsnelio. Pažįstamas vaizdas? Su geriausiu draugu nesunku ir pasidalinti, bet geriau, jei šuo mėgausis sveikesniais skanėstais.
Šunys valgo ledus
Šunys valgo ledus / Vida Press nuotr.

Pagalvokite, kokius produktus mėgsta jūsų augintiniai ir sumaišykite iš jų ledus. Štai keletas idėjų.

Mėsos sultinio kubeliai

Jei sriubą verdate iš namuose ruošto sultinio, dalį nukošto nesūdyto skysčio supilkite į formeles ir paverskite gaivinančiu, mėsa kvepiančiu kubeliu draugui. Kad būtų įdomiau, į kiekvieną formelę galite įmesti sultinyje virtos morkos gabaliuką. Šunys jas mėgsta.

Jogurto, bananų, žemės riešutų sviesto ledai

Augintinių skanėstams gaminti rinkitės tik natūralų jogurtą, be saldiklių ir kitų priedų. Žemės riešutų sviestas – maistingas ir saugus skanėstas šunims, žinoma, jei jis natūralus. Bananai tinka ir paprastai patinka šunims, tačiau juose daug cukraus, todėl šuns valgiaraštyje jie turėtų būti tik kaip saikingas skanėstas.

Ingredientai:

200 ml natūralaus jogurto,

1 mažas bananas,

1 v. š. žemės riešutų sviesto,

1 a. š. medaus.

Paruošimas: bananą, žemės riešutų sviestą ir medų sumaišykite virtuvės kombainu. Supilkite jogurtą ir viską gerai suplakite. Masę supilstykite į formeles ir bent 5-6 valandoms kiškite į šaldiklį.

Asmeninio archyvo nuotr. /Gaivūs skanėstai šunims
Asmeninio archyvo nuotr. /Gaivūs skanėstai šunims

Jogurto, uogų, kokosų aliejaus ledai

Kokosų aliejus vadinamas šunims saugiu ir naudingu produktu. Jis gražina kailį ir gerina odos būklę, tačiau kaip ir visuomet, reikia jausti saiką. Per didelė dozė aliejaus šunims gali sukelti viduriavimą. Rekomenduojama norma suaugusiam šuniui – 1 a. š./ 5 kg šuns svorio per dieną. Tiesa, tokio kiekio neduokite iškart – pradėkite nuo ketvirtadalio dozės.

Tikriausiai esate pastebėję, kad jūsų augintiniai mielai ėda kai kurias uogas: mėlynes, šilauoges, žemuoges, avietes, kiti mielai skanauja agrastų. Dauguma uogų saugios šunims, tačiau jiems nereiktų duoti vynuogių ar vyšnių, ypač pavojingi šių uogų (ir kitų kaulavaisių) kauliukai.

Ingredientai:

200 ml natūralaus jogurto,

1 v. š. natūralaus kokosų aliejaus,

Saujos mėlynių, šilauogių ar kitų mėgstamų uogų.

Paruošimas: jogurtą suplakite su kokosų aliejumi. Jei norite, kad leduose būtų ryškus uogų skonis, suplakite ir jas. Po vieną kitą uogą dėl grožio galite įberti tiesiai į formeles. Išpilstykite į norimas formas ir 5-6 val. palikite šaldiklyje.

Patarimas

Jei jūsų šuo mėgsta „gryną produktą“, mažais kiekiais užšaldykite jo mėgstamus skanėstus: žuvį, kepenėles, morkas ar besėklius arbūzo gabaliukus. Tai ne tik pradžiugins, bet ir atgaivins augintinį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius