Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 15

Vasaros maistas: kas gali būti nuodinga jūsų augintiniui?

Vasaros metu dažnai leidžiame laiką įvairiose iškylose, stovyklaudami ar tiesiog bendraudami su draugais. Natūralu, kad be gardžių užkandžių – nė iš vietos. O kai stalas apkrautas, o iš kepsninės vilioja gardūs kvapai, mūsų augintiniai, kur buvę, kur nebuvę, kėsinasi paragauti įvairiausių gėrybių.
Ledai.
Ledai. / Fotolia nuotr.

Kaip rašoma rd.com, yra produktų, kuriuos verta paslėpti nuo augintinių

Vynuogės

Vynuogės ir razinos iš pirmo žvilgsnio atrodo nekaltos, tačiau yra toksiškos jūsų augintiniams. Tikinama, kad jos gali sukelti vėmimą, netgi inkstų ligas.

Avokadai

Avokaduose yra medžiagos persino, kuris gali būti nuodingas šunims, todėl verčiau avokadų neduokite savo gyvūnams.

Kaulai

Negalvokite, kad šuniui galite duoti bet kokius kaulus. Atrodo taip paprasta tai, kas liko nuo kepsninėje keptų vištienos sparnelių, sumaitinti šuniui, tačiau nedideli ir aštrūs kauliukai gali rimtai pakenkti.

Kiaulienos šoninė

Toks maistas, ypač, jeigu jis pagardinamas ir kitais riebiais produktais, nėra geras pasirinkimas. Teigiama, kad jis gali sukelti pankreatitą mažiems šuniukams. Aišku, kartais paragaujama kiaulienos šoninė tikrai nepakenks, tačiau negali tapti kasdieniu maistu, nes turi neigiamos įtakos kasai. Šoninėje gausu ir druskos, kurios perteklius taip pat kenkia šunims.

Šokoladas

Daugelis žmonių vis dar nežino, kad šokoladas labai toksiškas šunims. Nemanykite, kad saldėsiu pamaloninsite augintinį – šokoladu galite pakenkti, neigiamai paveikti šuns sveikatą.

Česnakai

Česnakai, svogūnai, porai – visa tai gali sukelti šunims anemiją, padidėjusį širdies ritmą, silpnumą, jėgų išsekimą.

Ledai

Šunys ne itin gerai virškina pieno produktus, todėl verčiau nepersistenkite su ledais. Norite padėti šuniui atsigaivinti karštą dieną? Daugiau patarimų rasite tekste Gaivinantys skanėstai šunims: kaip atgaivinti augintinius kaitrią dieną?

Vida Press nuotr./Šunys valgo ledus
Vida Press nuotr./Šunys valgo ledus

Bet koks alkoholis

Jeigu jums nematant šuo prisiragavo alkoholio, reikėtų kreiptis į specialistą. Dėl alkoholio jūsų šuo gali pradėti vemti, viduriuoti, susidurti su kvėpavimo problemomis.

Makadamijų riešutai

Makadamijų riešutai yra nuodingi šunims ir gali pažeisti nervų sistemą, sukelti viduriavimą, vėmimą, silpnumą.

Persikai ir slyvos

Tiksliau tariant – šių vaisių kauliukai. Pačios slyvos ir persikai, pasak specialistų neturėtų pakenkti, tačiau kauliukuose esančios medžiagos yra nuodingos, tad verta laikytis atsargumo priemonių.

P.S. Verta įspėti ir savo svečius, kad nemaitintų jūsų augintinių, nes jūs geriau žinote, kas jūsų gyvūnams labiausiai tinka ir patinka. O neatsargiai duotas gardus kąsnelis gali tapti rimtos ligos pradžia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius