-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

30 dienų su kauke: veido mankštų trenerė siūlo 4 savaičių atostogas odai

Veido mankštų ir savimasažų specialistė, kosmetikė Viktorija Baltramiejūnienė visas moteris kviečia drauge pasinerti į eksperimentą, kurį pavadino „Kaukės iššūkiu“. Nuo pirmadienio, gegužės 7-osios, ji 30 dienų veido odą lepins kaukėmis, kurias gaminsis namuose. Visas, norinčias, kaip sako pati V.Baltramiejūnienė, suteikti savo odai poilsio, kviečia prisijungti.
Viktorija Baltramiejūnienė užsitepusi kaukę
Viktorija Baltramiejūnienė užsitepusi kaukę / Asmeninio archyvo nuotr.

Šis kaukių ciklas pradedamas gegužės 7-ąją ir tęsis iki birželio 5-osios. Per tą laiką V.Baltramiejūnienė pasidalys 4 kaukių receptais, parodys, kaip jas pasigaminti, naudoti, papasakos, kokia jų nauda. Keturis šeštadienius iš eilės dalysimės aptarimu, rezultatais ir kitos kaukės receptu.

– Viktorija, kodėl nusprendėte imtis šio iššūkio, koks jo tikslas?

– Mintis labai paprasta – fantastiškos atostogos veido odai. Kasmet stengiamės lepinti savo kūną – važiuojame atostogauti, o veidą ar lepiname naudingu poilsiu? Jis nedengiamas drabužiais, veido oda alinama makiažu, saule, kaukes darome nereguliariai ir dažna mūsų (aš taip pat) neturime savojo veido specialisto.

Manau, pakanka priežasčių pasakyti „stop“ ir pabandyti palepinti savo odą, nes ji to nusipelnė. Kiti veido sluoksniai gauna veido mankštą (raumenys), savimasažą (kraujas, limfa, odos vidiniai procesai), bent jau aš mokausi ir siūlau juos daryti. Tačiau šįkart kviečiu visas net 30 dienų kartu su manimi teptis namines veido kaukes (veido ovalas, kaklas, dekoltė), kurias aš parinksiu, rodysiu, kaip pasigaminti, naudoti ir pati tai darysiu kiekvieną savaitę.

Vieni sako, kad jokios naudos nebus, kiti – kad nieko iš virtuvės negalima dėti sau ant veido, treti – kad tai puiki natūralaus grožio puoselėjimo priemonė.

Esu dar ir kosmetikė, tad šis iššūkis ne vien iš smalsumo. Tikrai sieksime priprasti daryti kaukes, palepinsime odą ir galbūt išsirinksime sau labiausiai tinkančią, efektyvią naminė kaukę, kurią darysite ir toliau.

– Naminės kaukės vertinamos prieštaringai, labai priklauso, kokios jų sudedamosios dalys. Jūsų nuomone, kokia tokių kaukių nauda?

– Taip, naminės kaukės yra labai prieštaringų nuomonių objektas. Vieni sako, kad jokios naudos nebus, kiti – kad nieko iš virtuvės negalima dėti sau ant veido, treti – kad tai puiki natūralaus grožio puoselėjimo priemonė.

Šiuo atveju galiu pasakyti vienareikšmiškai – tikrai tikiu ir suprantu naminių kaukių naudą. Taip, tai nėra profesionali priemonė, kuri savyje turi tiek daug sudedamųjų dalių (chemijos taip pat), kad po pirmo karto gaunate „vau“ efektą. Taip, naminei kaukei reikia duoti laiko, ji nėra agresyvi, tačiau pasakyti, kad oda niekaip nereaguoja į tokią kaukę negalima. Vien tai, kad gali įvykti ir alerginės reakcijos, rodo, jog oda sugeria kaukės sudėtį.

Jeigu gali būti neigiama reakcija, tikrai vyksta ir teigiama. Mūsų oda atsinaujina vidutiniškai per 28 dienas, tad naminių kaukių iššūkis tęsiasi 30 dienų, visą ciklą. Naminės kaukės, kurių sudėtį parenku maksimaliai draugiškam ir efektyviam efektui, veido odai duos daug naudos – daugybę vitaminų, jokios chemijos.

Asmeninio archyvo nuotr./Viktorija Baltramiejūnienė
Asmeninio archyvo nuotr./Viktorija Baltramiejūnienė

– Savaitę ar mėnesį be jokios pertraukos darytis kaukes yra išties daug. Kiek kartų įprastai rekomenduojate darytis kaukę? Ir ar kas kažkiek laiko reikėtų praktikuoti tokį kaukių ciklą?

– Namines kaukes siūlau daryti bent du kartus per savaitę. Ši taisyklė galioja ir bet kurioms kitoms kaukėms, net ir cheminės sudėties. Testinį ir kasdienį kaukių taikymą siūlau daryti pagal jūsų poreikį, bet ne mažiau kaip du kartus per metus.

Tai ypač svarbu toms, kurios nedaro kaukių reguliariai arba jų nedaro visai. Tokių moterų yra labai daug, nebarkite savęs, tiesiog pasinaudokite proga ir prisijunkite dabar prie mūsų iššūkio. Aš tokias pastangas dėl veido vadinu „užsukti gamyklėlę“: tiek veido mankštomis, tiek savimasažais, tiek dabar kaukėmis siekiame teigiamų pokyčių visam veidui. Ir primenu, kai kalbu apie veidą, mintyje turiu ne tik ovalą, bet ir kaklą bei dekoltė. Raginu siekti pokyčių natūraliai, nebrangiai ir paprastai.

Prieš ketverius metus visiškai atsitiktinai visą mėnesį beveik kasdien dariau vieną naminę kaukę. Rezultatas – daugybė klausimų, ką dariau savo odai, kad ji taip gerai atrodo.

Dėl kaukių ciklo kartojimo – kaip ir sakiau, jūsų veido oda taip pat nusipelno periodiškų atostogų. Tik čia atostogos reiškia ne tiesioginį poilsį, o būtent gerą odos priežiūrą. Ir tos atostogos negali būti padrikos, tik kartais pribėgant.

– Minėjote, kad pati esate bandžiusi tokį ilgą laiką be pertraukos darytis veido kaukes. Kokį poveikį pajutote?

– Taip, prieš ketverius metus visiškai atsitiktinai, kai dar nebuvau veido manualinių technikų specialistė ir kosmetikė, visą mėnesį beveik kasdien dariau vieną naminę kaukę (ji bus ir šiame iššūkyje). Rezultatas buvo toks, kad susilaukiau daugybės klausimų, ką dariau savo odai, kad ji taip gerai atrodo. Mano pavyzdys rodo, kad viskas veikia, tik mes nuvertiname naminę ir nebrangią priežiūrą. Bet laikas keisti šias nuostatas!

– Ar galima padauginti kaukių?

– Viskas gerai, kas su saiku, tad ir kaukių gali būti per daug. Juk ir vitaminus bei papildus geriame saikingai. Gamtos nepaskubinsi, tad nereikia tepti kelių kaukių per dieną (nes jų liko) arba nepertraukiamai kasdien tepti kaukes. Oda yra organas, turintis savo ciklą, poreikius, metabolizmo procesus. Taip pat šis organas pats iš saves turi atlikti tam tikras funkcijas – leiskime jam veikti. Nepratinkite odos nuolat tingėti, duokite jai dirbti ir kartais smagiai atostogauti pasineriant į mūsų kaukės iššūkį. Veido oda bus pailsėjusi, spindinti ir iš naujo jus „įsimylėjusi“!

VIDEO: Iššūkis: 30 dienų su kauke. 1 savaitė – avižinė kaukė

Pirmoji savaitė: Avižinė kaukė

Šis „Kaukės iššūkis“ prasideda su patobulinta avižine kauke.

Jai reikės: 3 valg. š. smulkintų avižų dribsnių; 1 arbat. š. naminio medaus; ciberžolės (ant šaukštelio galo – parodyta vaizdo įraše); 5 lašų eterinio aliejaus (pavyzdžiui, levandų), apie 30 ml žolelių arbatos (šį kartą naudojama ramunėlių).

Pasak V.Baltramiejūnienės, šioje kaukėje gausu cinko, geležies, magnio, vitamino E ir B, o jos sudedamosios dalys ramina, maitina, švelnina, stangrina ir šviesina odą, eterinis aliejus dar papildomai veikia jūsų kūną ir psichiką.

Kaip pasigaminti kaukę, ją naudoti – kviečiame pažiūrėti ir pasiklausyti aukščiau esančiame vaizdo įraše.

Veido mankštų specialistė kviečia kasdien pildyti „Kaukės iššūkio“ dienoraštį, sekti savo pokyčius ir juos fiksuoti čia. O sekmadienio rytais visus klausimus aptarti tiesioginėse transliacijose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius