-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Antakių meistrė – apie dažniausias moterų klaidas, antakių laminavimą ir atsiauginimą

Sakoma, kad antakiai yra ta dalis, kuri geba keisti žmogaus veidą, jį paryškina. Žinoma, labai svarbu, kad antakiai būtų tinkamai sutvarkyti, jūsų veidui tiktų jų forma ir atspalvis. Apie merginų ir moterų daromas klaidas prižiūrint antakius, kaip juos ryškinti, kaip atauginti ir kuo ypatingas antakių laminavimas, kalbamės su vizažiste, antakių tvarkymo specialiste Greta Ladinskyte.
Mergina
Mergina / 123RF.com nuotr.

Dažniausios moterų daromos klaidos

Pokalbį su „Monika Briu Beauty Studio“ vizažiste G.Ladinskyte pradėjome nuo dažniausiai moterų daromų klaidų.

Pirma jų, pašnekovės teigimu, per daug pešiojami, pernelyg išploninami antakiai. „Tai dažniausiai nutinka, kai moterys pačios imasi pinceto arba eina ne pas specialistą. Tikrai ateina daug merginų, kurioms reikia atsiauginti antakius, – sako pašnekovė ir priduria: – Todėl visada rekomenduoju – bent kartą apsilankykite pas antakių meistrą, kad parodytų, pamokytų, supažindintų, kokia turėtų būti jūsų antakių forma, koks atspalvis tinkamas ir pan.“

Svarbu nepamiršti, kad dabar vyrauja natūralumas ir antakiai turi įsilieti į veidą, o ne tapti rėmu ar pirmu akcentu, kurį pamatai, pažvelgęs į žmogų.

Antroji moterų daroma klaida – išpešiota per daug plaukelių tarp antakių ir paliktas per didelis tarpas.

Trečia klaida, pasak G.Ladinskytės, – per tamsiai dažomi antakiai. „Aš apskritai visoms vengiu juodų spalvų – jei jau norisi tamsumo, geriau rinktis tamsiai rudą. Visada vyravo taisyklė – tonu šviesesni ar tamsesni antakiai, bet ne pernelyg nutamsinti. Taip pat juos galima derinti prie plaukų spalvos, kad būtų maždaug tokio pat atspalvio“, – sako specialistė.

Ketvirta klaida – antakiai atrodo lyg būtų nupiešti. „Dažnai matau merginas, kurių antakiai atrodo lyg nupiešti. Svarbu nepamiršti, kad dabar vyrauja natūralumas ir antakiai turi įsilieti į veidą, o ne tapti rėmu ar pirmu akcentu, kurį pamatai, pažvelgęs į žmogų“, – įspėja G.Ladinskytė.

Asmeninio archyvo nuotr./Greta Ladinskytė
Asmeninio archyvo nuotr./Greta Ladinskytė

Laminavimas – norinčioms vešlesnių antakių

Išsiaiškinome, kad nevalia pernelyg išploninti antakių, nes vadinamieji siūliniai antakiai jau seniai išėjo iš mados. Dabar, kaip ir pastaruosius keletą metų, madingas natūralumas, natūralūs antakiai, „ombre“ efektas – kai antakio pradžia šviesesnė, ne tokia griežta, o galai tamsesni.

„Dabar tikrai mažai kas prašo siūlinių antakių, nebent vyresnio amžiaus moterys prisibijo vešlesnių, bet ir tai dauguma prašo storesnių. Ploni antakiai seniai nebemadingi ir nemanau, kad sugrįš. Jie labai iškraipo veido formą, merginos atrodo vyresnės“, – teigia G.Ladinskytė.

Norinčios ryškesnių, vešliau atrodančių antakių, be abejonės, juos dažo – cheminiais ar augaliniais chna dažais, arba renkasi laminavimo procedūrą. Vizažistės teigimu, cheminiai dažai greičiau nusiplauna, nėra ryškūs ant odos, o augaliniai chna dažai ilgiau lieka ir ant odos, ir ant paties plauko.

Antakių laminavimą ji įvardija kaip sparčiai populiarėjančią procedūrą.

„Tai labai tinka antakiams, kurie auga įvairiomis kryptimis, plaukeliai yra nepaklusnūs, vešlūs, garbanoti, auga į apačią. Ši procedūra padeda užfiksuoti plauką tokios padėties, kokios norime, kad jis būtų.

Dažnai ateina merginos, kurios nori tankių antakių, bet, kadangi jie auga žemyn, tankumas nesimato. Laminavimas padeda vizualiai pakelti antakius, paslėpti asimetriškumą, antakiai atrodo tankesni, vešlesni.

Asmeninio archyvo nuotr./Antakiai prieš laminavimo procedūrą (viršuje) ir po jos (apačioje)
Asmeninio archyvo nuotr./Antakiai prieš laminavimo procedūrą (viršuje) ir po jos (apačioje)

Atliekant laminavimą, daroma ir antakių korekcija. Ir dažai, ir laminavimas laiko apie pusantro mėnesio, tai labai priklauso nuo pačių antakių, plaukelių augimo. Pačią procedūrą rekomenduojama daryti kas tris mėnesius, ne dažniau“, – apie antakių laminavimą pasakoja G.Ladinskytė.

Kaip atsiauginti ir dažyti antakius?

Paprašyta pasidalyti patarimais, kaip atsiauginti antakius, G.Ladinskytė pirmiausia patarė atidėti pincetą keletui mėnesių ir leisti plaukeliams ataugti. „Žinoma, galite nueiti pas antakių meistrą, kad šiek tiek išpešiotų plaukelius, patvarkytų antakius, bet pačioms geriau neliesti. Nes kartais tie „nereikalingi“ plaukeliai yra labai reikalingi“, – sakė vizažistė.

Žinome, kad ricinų aliejus yra ta priemonė, kuri skatina plaukų augimą. Jis puikiai tinka antakiams, tik labai svarbu antakius aliejumi tepti reguliariai – kiekvieną vakarą.

„Jei neturite ricinų aliejaus, bet turite kokį nors aliejų, skirtą plaukų galiukams, antakius galite tepti ir juo. Tik rekomenduoju aliejumi antakius tepti praėjus savaitei po antakių korekcijos, kai jau nuo odos nusiplauna dažai“, – patarė pašnekovė.

Tiesa, kai kurios moterys, net ir tepdamos antakius ricinų ar kitu aliejumi, norimo poveikio gali nesulaukti. „Kaip sakau ir savo klientėms: jei jūs niekada neturėjote vešlių antakių arba nuolat pešiojote tas pačias vietas kokius penkerius metus, jūsų antakiai nebeataugs, nes tose vietose nebėra svogūnėlių“, – teigė G.Ladinskytė.

Kalbėdama apie antakių dažymą, vizažistė rekomendavo pradėti juos dažyti nuo aukščiausio taško – linkio. „Ten spalva turėtų būti intensyviausia, ryškiausia. Taip pat ryškesnė turėtų būti ir antakio apačia. Antakio priekis turėtų būti išretušuotas, šviesesnis. Svarbiausia, kad antakiai neatrodytų kaip nupiešti“, – sakė antakių meistrė.

Jei jūs niekada neturėjote vešlių antakių arba nuolat pešiojote tas pačias vietas kokius penkerius metus, jūsų antakiai nebeataugs.

Turinčioms vešlius, gražius antakius ji rekomendavo naudoti antakių gelį, gražiai juos sušukuojant. Mėgstančioms šukuoti antakius į viršų ir norinčioms, kad laikytųsi, ypač į viršų sušukuota antakio pradžia, patarė įsigyti specialų muiliuką, kuris prilipina antakius, arba plaukų laku papurkšti šepetėlį ir juo pašukuoti antakių plaukelius.

Mūsų visų veido forma skirtinga, o antakiai, puikiai žinome, nėra simetriški. Būna, kad trūksta vadinamojo antakių galiuko ir mėgstame jį nusipiešti.

„Tačiau kai kurios jį piešia į apačią ir tada akys atrodo liūdnos. Tad, jeigu nežinote, nemokate, kaip nupiešti tą galiuką, kad antakis tikrai gražiai atrodytų, geriau palikite taip, kaip yra. O dar geriau, apsilankykite pas meistrą, kad parodytų, kaip tinkamai tai padaryti“, – sakė pašnekovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius