Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 22 /23:05

Instrukcija grožio salonams: galima kirpti, lakuoti nagus, bet jokių barzdų skutimų, antakių, makiažų ir depiliacijų

Vyriausybė pirmadienį paskelbė, kad nuo pirmadienio gali pradėti veiklą grožio salonai ir kirpyklos. Leidžiama teikti nagų ir plaukų priežiūros paslaugas, tačiau bus privaloma riboti lankytojų srautus. Vienam klientui turės tekti ne mažesnis kaip 10 kvadratinių metrų plotas, draudžiama aptarnauti daugiau kaip vieną klientą vienu metu. Sveikatos apsaugos ministro patarėja Lina Bušinskaitė paskelbė, ką konkrečiai bus galima daryti grožio salonuose, o ko – ne.
Plaukų stilistas
Plaukų stilistas / Vida Press nuotr.

„Švelninant karantino sąlygas, nuo pirmadienio, t.y. nuo balandžio 27 d.:

GALIMA teikti šias grožio paslaugas:

– Plaukų priežiūros paslaugas – plaukų plovimo, kaukių dėjimo, kirpimo, šukuosenos formavimo, dažymo, ilgalaikio plaukų sušukavimo, tiesinimo.

– Kirpyklose, grožio ar barzdų salonuose - kirpti barzdas (tik kirpti, t. y. skusti negalima).

– Nagų priežiūros paslaugas – rankų ir kojų nagų manikiūro, lakavimo (įskaitant gelinį), pedikiūro, dirbtinių nagų priauginimo.

NEGALIMA teikti šių grožio paslaugų:

– Degintis soliariumuose, nes ten liečiamasi prie paviršių be savo rūbų, išsiskiria prakaitas.

– Naudotis lazerių procedūromis, t.y. plaukelių šalinimas, odos lyginimas, injekcijos ir kitos grožio procedūros lazeriais, nes liečiamasi prie odos.

– Depiliacijos paslaugų (nei vašku, nei kitais būdais, nes liečiamasi prie kūno).

– Jokios kosmetologinės veido procedūros negalimos, t. y. antakių, lūpų korekcijos, makiažai, permanentiniai makiažai, blakstienų priauginimas.

– Veido masažas – negalimas.

– Tatuiruočių darymas – negalimas.

Be to, svarbu ir tai, kad grožio salonuose turės būtų laikomasi saugumo reikalavimų, ribojami klientų srautai. Tai reiškia, kad vienam klientui turi būti skirta ne mažiau kaip 10 kv. m. plotas, o paslaugos gali būti teikiamos kas antroje darbo vietoje, siekiant išlaikyti saugius atstumus.

Tokie sprendimai priimti įvertinus tai, kad kol kas nesaugu liestis prie veido ir kūno odos kitiems, net su apsaugos priemonėmis, todėl šios paslaugos kol kas negalės būti teikiamos šiuo etapu. Ypač didelė rizika liestis prie veido“, – savo paskyroje feisbuke rašo L.Bušinskaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius