Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 04 22 /20:08

Svarbiausios šio trečiadienio naujienos apie koronavirusą

Kadangi pastaruoju metu naujienų srautas apie koronavirusą yra labai didelis, 15min siūlo čia, vienoje vietoje, perskaityti pagrindines šio trečiadienio, balandžio 22 d., naujienas apie tai.
Koronavirusu galimai užsikrėtęs asmuo atvežtas į Santaros klinikų infekcinių ligų kliniką
Asociatyvi nuotrauka / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

1. Koronavirusas Lietuvoje diagnozuotas dar 20 žmonių, iš viso šalyje patvirtinta 1370 ligos atvejų. 357 žmonės (iš jų 72 medikai) laikomi pasveikusiais. Iš viso nuo koronaviruso Lietuvoje mirė 38 asmenys. Ligoninėse gydomi 121 koronavirusu užsikrėtę asmenys, devyniems iš jų taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija.

2. Įkasti kapsulę Vaiko raidos centro statybų vietoje buvo koronavirusu sergantis asmuo, kuris galėjo užkrėsti kitus renginio dalyvius, tarp jų – ir Sveikatos apsaugos ministrą Aurelijų Verygą. Nacionalinis visuomenės sveikatos centras 15min patvirtino, kad vienas iš renginio dalyvių serga COVID-19 ir turėjo griežtai laikytis saviizoliacijos. Ar ministras ir kiti renginio dalyviai dabar privalo izoliuotis, NVSC nekomentuoja.

3. Vyriausybė švelnina karantiną: nuo rytojaus atveria visas parduotuves, bet lauko kavines, kirpyklas, aikštynus – ne iškart. Premjeras Saulius Skvernelis ragina rizikos grupėje esančius gyventojus dar pasisaugoti, o mamas ir močiutes per Motinos dieną paragino sveikinti nuotoliniu būdu. Daugelio Vilniaus barų savininkai sako, kad net ir sušvelninus karantino sąlygas ir leidus aptarnauti klientus lauko terasose, pradėti veiklą neapsimoka. Kai kurie muziejai, baimindamiesi dar didesnių finansinių nuostolių, savo duris veikiausiai atvers tik vėliau.

4. Uždarytos Nemenčinės gyventojai nerimauja dėl vėluojančių greitųjų testų rezultatų – nesupranta, kam reikėjo tirtis. Vyriausybė taip pat nusprendė, kad nepratęs šio miestelio uždarymo – jis tęsis iki šio penktadienio vidurnakčio.

5. Situacija Marijampolės ligoninėje kaista: meras Povilas Isoda prisipažino jaučiantis puolimą jo atžvilgiu, savo ruožtu „puolantieji“ įvardija mero daromą spaudimą ligoninės administracijai.

6. Klaipėdos prokurorai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl situacijos Klaipėdos hospise. Trečiadienio duomenimis, ten serga 33 pacientai, 12 darbuotojų.

J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./Klaipėdos hospisas
J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./Klaipėdos hospisas

7. Lietuvos mokslininkai rengiasi atlikti šalies gyventojų tyrimą dėl užsikrėtimo COVID-19. Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sakė, kad planuojama ištirti 7,5 tūkst. žmonių.

8. Išsami COVID-19 atvejų Kauno apskrityje statistika: jauniausiam ligoniui – 11, vyriausiam – 90.

9. Europos ligų prevencijos ir kontrolės centras paaiškino, kas laikoma artimu COVID-19 kontaktu. Mokslininkai taip pat nagrinėjo, kodėl nuo koronaviruso vyrai miršta kur kas dažniau nei moterys.

10. Koronavirusas pasaulyje: Lenkijoje – virš 400 aukų, Latvijoje – jau 11 mirčių, Europoje aukų – per 110 tūkst. Švedijos pareigūnai sako, kad gegužės 1-ąją COVID-19 infekcija bus palietusi trečdalį Stokholmo gyventojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius