Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kobido masažo meistrė Diana: „Tai – tarsi rankų šokis, kartais darantis tikrus stebuklus“

„Japoniškas terapinis veido masažas – unikali metodika, pasižyminti nepaprastu rafinuotumu ir elegantiškumu, primenanti įspūdingą rankų šokį. Tai terapija, žvelgianti į žmogų kaip į visumą, apimanti visus aspektus: fizinį, emocinį ir dvasinį. Ji pagrįsta holistiniu žmogaus suvokimu“, – taip trumpai Kobido namų japonišką veido masažą pristatė profesionali kineziterapeutė, licencijuota Kobido namų japoniško veido masažo meistrė Diana Gervienė.
Diana Gervienė
Diana Gervienė / Asmeninio archyvo nuotr.

Itin populiarus Europoje, Rusijoje Kobido namų japoniškas veido masažas šiuo metu yra pagavęs didžiulę populiarumo bangą ir Lietuvoje. Kad būtų aiškiau, pats žodis „kobido“ nereiškia japoniško veido masažo. Kobido yra įmonės ir linijos, kuri pasiūlė japonišką veido masažą kobido stiliumi, pavadinimas (yra daug kitų įmonių, kurios siūlo savo stiliaus japonišką veido masažą). Nors kobido pagrindinis dėmesys skiriamas veido procedūroms, jis apima ir kitus gydymo būdus: pavyzdžiui, rankų, pėdų ir kt.

Kobido 1472 m. išrado du kvalifikuočiausi to meto anma (tradicinio japoniško masažo) meistrai, iki šių dienų jis laikomas seniausia ir techniškai pažangiausia veido masažo forma Japonijoje.

Asmeninio archyvo nuotr./Diana Gervienė
Asmeninio archyvo nuotr./Diana Gervienė

Jau penkiolika metų Lietuvoje šį masažą atliekanti D.Gervienė pasakojo, kad jį į mūsų šalį atvežė Kobido namų japoniško veido masažo meistro dr. Shogo Mochizuki mokinys Robertas Vipalas Cohenas. D.Gervienė studijavo pas abu, šiandien ji veda mokymus ne tik Lietuvoje, bet ir kitose Europos bei Azijos šalyse.

Pasak moters, per tuos penkiolika metų ji neatrado nieko kita, kas galėtų tapti analogija šiam masažui.

Man jis nėra tik masažas, tai – terapija, paliečianti tiek fizinį, tiek psichoemocinį, tiek energetinį lygmenį.

„Labiausiai šiuo masažu susižavėjau dėl jo holistinio aspekto žmogaus atžvilgiu. Man jis nėra tik masažas, tai – terapija, paliečianti tiek fizinį, tiek psichoemocinį, tiek energetinį lygmenį. Kuo daugiau praktikuoji, tuo daugiau atrandi naujų plotmių. Vadinu jį unikaliu ritualu, taip į šį masažą mokau žiūrėti ir savo mokinius. Svarbiausia, kad šį masažą specialistas atliktų ne tik kaip pavadinimą, o skirdamas visą dėmesį jo turiniui. Itin svarbu pajusti žmogų, tada ir rezultatas bus nuostabus“, – sakė D.Gervienė.

Stuksenimo technikos panardina į meditaciją

Kalbėdama apie masažo unikalumą, pašnekovė paaiškino, kad bazinių technikų atlikimas pagrįstas vibraciniu principu, o masažo pagrindą sudaro septynios anma technikos: lengvo glostymo, maigymo, tempimo, spaudimo, stuksenimo, ypatingo stuksenimo. Į visą masažo kompleksą įeina ir kitos technikos: osteopatinės, neurosedatyvinės, miofasialinės, limfodrenažinės, į kūną orientuotos psichoterapijos, Shiatsu (japoniškų kūno terapijų ir technikų forma, pagrįsta tradicinės kinų medicinos idėjomis).

„Šio masažo pagrindas yra stuksenimo technikos. Ta vibracija veikia labai giliai, pasiekia visus lygmenis. Atrodo, atliekami intensyvūs judesiai, tačiau žmogus kažkur „išeina“, smegenys „atsijungia“, nervų sistema atsipalaiduoja, kitaip tariant žmogus pasiekia meditacinę būseną.

Atrodo, atliekami intensyvūs judesiai, tačiau žmogus kažkur „išeina“, smegenys „atsijungia“, nervų sistema atsipalaiduoja, kitaip tariant žmogus pasiekia meditacinę būseną.

Tos technikos viena su kita persipina, keičiasi jų gylis, ritmas. Jei specialistas sugeba pats į tai įsijausti, atlikti gražius perėjimus, pojūtis tikrai nerealus tiek klientui, tiek pačiam specialistui. Šis masažas be galo žavus savo elegantiškumu, plastiškumu, tai tarsi rankų šokis“, – sakė Kobido namų japoniško veido masažo meistrė.

Atliekamas nuo valandos iki dviejų

Kobido namų japoniškas veido masažas gali būti atliekamas nuo valandos iki dviejų. Kaip sakė specialistė, priklauso nuo to, kas ir kaip jį daro.

„Nėra taip, kad žmogus ateina, atsigula ir iškart pradedi masažuoti veidą. Šis masažas yra terapija, tad labai svarbus ir visas pasiruošimas. Pirmiausia reikia leisti žmogui nusiraminti, atpalaiduoti jo kūną, dubenį, kaklą, pečių juostą, paruošti limfą ir pan., ir tik tada pradedi darbą su veidu.

Specialistams rekomenduoju po masažo dar pamasažuoti rankas, pėdas, kad būtų išbaigta, paliestos visos refleksogeninės zonos. Tai užtrunka, tad klausimas, ar žmogus gali išgulėti dvi valandas, ar ne“, – sakė D.Gervienė.

Koks šio masažo poveikis?

Malonumas patirtas, bet veikiausiai pats svarbiausias klausimas čia yra koks šio masažo poveikis? Kaip pradžioje pokalbio užsiminė pašnekovė, šis masažas paliečia tris lygmenis: fiziologinį, psichoemocinį ir energetinį-refleksoterapinį.

Veido oda tampa stangresnė, elastingesnė ir skaistesnė, sumažėja raukšlių gilumas.

Pasak jos, kalbant apie fiziologinį, išskiriami šie aspektai: veido oda tampa stangresnė, elastingesnė ir skaistesnė, sumažėja raukšlių gilumas, geriau šalinasi toksinai ir šlakai, normalizuojasi odos drėgmės balansas, atsipalaiduoja raumenys, natūraliai pakeliamas veidas (liftingas).

„Dažnai moterys kreipiasi būtent dėl raukšlių ar pakritusio veido, masažo poveikis toks, kad raukšlių tikrai sumažėja, tačiau negalima sakyti, kad jos visiškai išnyksta. Kartą turėjau klientę, kuri skundėsi smulkiomis raukšlelėmis, po masažo žiūri į veidrodį ir sako: „Negaliu patikėti, viskas išsilygino!“ Kartais išties galima padaryti stebuklus. Kiekvienas žmogus individualus, tad ir masažo poveikis nevienodas“, – pasakojo D.Gervienė.

Asmeninio archyvo nuotr./Diana Gervienė
Asmeninio archyvo nuotr./Diana Gervienė

Kalbant apie likusius du lygmenis, psichoemocinis atpalaiduoja, pašalina įtampą, pagerina savijautą ir pakelia nuotaiką, o energetinis-refleksoterapinis subalansuoja energijos tekėjimą, per refleksogenines zonas veikia vidaus organų funkcijas.

„Kadangi veide yra visos refleksogeninės zonos, aktyvūs taškai, dirbdami su veidu paliečiame ir visą organizmą. Esu turėjusi įvairiausių atvejų, pavyzdžiui, žmonių, kurie turi problemų su žarnynu, ir per veidą pavyko tas problemas sutvarkyti – atpalaiduoji jį, atpalaiduoji smegenis, atsipalaiduoja ir vidaus organai.

Manau, kad dar labiau gilinantis būtų galima ir rimtesnes problemas spręsti, tik tiek, kad masažo negalime vadinti gydymu. Tačiau kai kurie specialistai tam tikrų problemų turinčiam žmogui jau rekomenduoja ir šį masažą“, – teigė Kobido namų japoniško veido masažo meistrė.

Tinka visiems

Pasak pašnekovės, šis masažas nėra skirtas tik moterims. Jis tinka visiems – taigi ir vyrams, ir vaikams.

Kadangi veide yra visos refleksogeninės zonos, aktyvūs taškai, dirbdami su veidu paliečiame ir visą organizmą.

Jį galima atlikti net ir kas antrą dieną, jei norite intensyvaus, tarkime, dešimties kartų kurso. Jei imate ne intensyvų kursą, tuomet šis masažas turėtų būti atliekamas ne rečiau kaip kartą per savaitę. „Nes tuomet vyksta kaupiamasis poveikis. O jei praeina daugiau kaip savaitė – jau profilaktinis, palaikomasis. Po kurso rekomenduoju masažą atlikti bent kartą per mėnesį. Tai yra profilaktika gražiai išvaizdai ir gerai savijautai palaikyti. Japonės šia profilaktika užsiima nuolat“, – sakė D.Gervienė.

Paklausta, kokios priemonės naudojamos masažui, specialistė išvardijo net keletą jų ir pabrėžė, kad svarbiausia, jog būtų geros kokybės. „Gali būti simondsijų, vynuogių kauliukų, kokosų aliejus, jų mišiniai, galima įmaišyti eterinių aliejų, tinka ir masažiniai kremai – tiems, kurie nemėgsta aliejų, gali būti naudojamas ir gelis, tačiau jį nuolat reikia drėkinti. Galima masažą daryti ir naudojant kaukę, jei ji pakankamai slystanti, nes svarbiausia, kad būtų geras slydimas“, – paaiškino specialistė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius