-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kolagenas – arba kaip išsaugoti jaunystę

Oro, vandens bei maisto kaita, kelionės lėktuvu, darbas biure, dekoratyvinė kosmetika – visa tai alina organizmą ir pagreitina senėjimo procesus. Tačiau išsaugoti jaunystę, sveiką išvaizdą ir gerą savijautą – visai nesudėtinga. 
Indrė Kavaliauskaitė-Morkūnienė
Indrė Kavaliauskaitė-Morkūnienė / Projekto partnerio nuotr.

Biomedicinos mokslų daktarė, profesorė Rasa Bacevičienė sako, kad, puoselėjant grožį, pirmiausia reikėtų pasirūpinti sveika ir pilnaverte dieta. „Mūsų sveikata ir imunitetas visu šimtu procentų priklauso nuo mitybos ir su maistu ar papildomai gaunamų naudingų medžiagų“, - įsitikinusi medikė.

Biomedicinos mokslų daktarė, profesorė Rasa Bacevičienė
Biomedicinos mokslų daktarė, profesorė Rasa Bacevičienė

Nykstantis grožis įspėja apie kolageno trūkumą

Nuo tinkamos ir geros žarnyno funkcijos priklauso visų organų ir jų sistemų veikla. Žarnyne yra rezorbuojamos maisto medžiagos, gaminasi vitaminai ir aminorūgštys, iš kurių vėliau sintezuojami baltymai – pagrindinė mūsų viso kūno statybinė medžiaga. Kolagenas yra vienas svarbiausių organizmo baltymų. Jis natūraliai sintetinamas žmogaus organizme ir yra vienas iš svarbiausių odos elementų, sudarantis daugiau nei 70 proc. jos masės. Kolagenas pasižymi unikaliomis savybėmis, pagerinančiomis odos elastingumą, stangrumą bei atsinaujinimą.

Pati žodžio „kolagenas“ reikšmė daug pasako: išvertus iš graikų kalbos „kolla“ reiškia klijus, „genos“ – gaminti. Kolagenas tarsi suklijuoja audinių ir organų ląsteles ir taip pagerina jų būklę bei funkcijas. Kolagenas gyvybiškai svarbus ne tik odai: taip pat jis sudaro 53 proc. sąnarių kremzlių ir 27 proc. kaulų. Kolagenas būtinas ląstelių atsinaujinimui, todėl organizmas jį gamina nuolat. Tačiau prasidėjus senėjimo procesams, kolageno gamyba lėtėja, jis netenka savo savybių. Būtent tada ima rastis pirmosios raukšlės, oda tampa vis mažiau stangri.

„Kažkada yra tekę girdėti posakį, kad geras kirpėjas, pačiupinėjęs plaukus, gali pasakyti kokiomis ligomis sergame. Manau, kad tai tikra tiesa. Mat, kaip jau minėjau, oda, plaukai, nagai yra vidinės mūsų organizmo būklės rezultatas. Dėl įvairių priežasčių, taip pat ir senėjimo procesų, atsirandantis disbalansas baltymų sintezėje atsispindi „pilkėjančioje“, „vystančioje“ odoje, silpnuose, slenkančiuose, lūžinėjančiuose plaukuose, pakitusios spalvos, besisluoksniuojančiuose ir lūžinėjančiuose naguose“, - sako prof. R. Bacevičienė.

Kiekvieni metai reikalauja papildomo rūpesčio

Projekto partnerio nuotr./Indrė Kavaliauskaitė-Morkūnienė
Projekto partnerio nuotr./Indrė Kavaliauskaitė-Morkūnienė

Pasak mokslų daktarės, prastėjanti odos ir plaukų būklė dažnai rodo sutrikusią kolageno sintezę. „Kolagenas suteikia vidinei odos struktūrai stangrumo ir taip mums visiems , ypač su amžiumi, trūkstančios drėgmės, dėl kurios nuolat džiūsta oda. Ši medžiaga taip pat naudinga ir sveikatai: kaulams, sąnariams, raumenims ir viso organizmo būklei. Šiuolaikinis, skubantis ir nepilnavertiškai besimaitinantis žmogus gauna nepakankamai naudingų medžiagų, todėl besirūpinantiems sveika išvaizda ir gera savijauta kolageno trūkumą organizme rekomenduojama kompensuoti maisto papildais“, - sako prof. R. Bacevičienė.

Šiandien kaip niekad gausu grožio puoselėjimui skirtų produktų, todėl svarbu išsirinkti geriausią. Maisto papilduose BioSil esančios unikalios ch-OSA® medžiagos veiksmingumas įrodytas klinikiniais tyrimais. Ji, kitaip nei pats kolagenas, yra geriau pasisavinama, ilgiau išlieka organizme, įsitvirtina ten, kur reikalinga – kolageną gaminančiose ląstelėse ir apsaugo jose jau esantį kolageną. Be to, ch-OSA® skatina natūralią kolageno gamybą.

„BioSil, net ir esant sutrikusiai žarnyno metabolinei funkcijai, užtikrina kolageno sintezę. Papildus, skatinančius kolageno gamybą, reikėtų vartoti bent 3 mėnesius, tačiau geriausias rezultatas pasiekiamas ciklą tęsiant iki 6 mėnesių. Kodėl nepakanka 1 mėnesio? Nuolatinė netinkama mityba ir stresas bei vartojami vaistai ar neefektyvūs maisto papildai, taip išbalansuoja mūsų organizmą, kad neigiamų padarinių pašalinimui reikia daugiau laiko“, - pažymi medikė.

Svarbu nepamiršti, kad vien maisto papildų vartojimas negali išspręsti sveikatos sutrikimų: tik sveika gyvensena ir subalansuota mityba – reikiamas baltymų, angliavandenių, riebalų, vitaminų ir mikro bei makro elementų kiekis užtikrina darną mūsų kūne.

Paskatinkite kolageno gamybą maistu

Projekto partnerio nuotr./,,Biosil''
Projekto partnerio nuotr./,,Biosil''

Norėdami paskatinti kolageno sintezę, vartokite kuo daugiau vitamino C turinčių maisto produktų: uogų, citrinų, braškių, apelsinų, guavos, briuselio kopūstų, žaliosios ir raudonosios paprikos, pipirų. Su maistu stenkitės suvalgyti kuo daugiau liesų baltymų – rinkitės žuvį, vištieną, varškę, kiaušinių baltymus, pupas ir pupeles, chia ir kinoa kruopas. Pamėkite žaliąją arbatą, valgykite kuo daugiau česnako ir augalinės kilmės maisto. Ypatingai rekomenduojamos uogos, petražolės, rėžiukas, bičių duonelė, morkos, abrikosai, slyvos, vynuogės, daigai. Maistą gardinkite cinamonu.

Norėdami išsaugoti odos elastingumą, taip pat nepamirškite gerti pakankamai skysčių ir vengti ultravioletinių spindulių. Odos priežiūrai rinkitės tik kokybiškas priemones, geriausia – su kolageno sintezę skatinančiomis medžiagomis.

Biosil rasite: vaistinėse „Gintarinė vaistinė“, „Norfos vaistinė“, „Camelia“ „Veiverža“ (Klaipėdoje) „Vaigreda“ (Mažeikiai), „Valeriono vaistinė“ (Šiauliai), taip pat e-parduotuvėje www.maistassveikatai.lt. Daugiau informacijos www.biosil.lt.

Projekto partnerio nuotr./Biosil logo
Projekto partnerio nuotr./Biosil logo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius