-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kosmetikos gamintojai Lietuvai sukūrė 100 trispalvių „bučinių“

Dviejų vienodų balzamų tarp šio šimto nėra, jie visi – unikalūs, nes spalvos sluoksniuotos rankomis, ne mašinomis. Visi trispalviai lūpų balzamai sunumeruoti, kad perkantysis būtų tikras – kito tokio niekas neturi. Taip pasveikinti Lietuvą su 100 metų gimtadieniu sugalvoję natūralios kosmetikos gamintojai nesitikėjo, kad šventinė idėja gerokai sutrikdys darniai sustyguotą kosmetikos gamybą, nes unikaliems balzamams prireiks dvigubai daugiau laiko ir trigubai daugiau kruopštumo nei įprasta.
Proginis lūpų balzamas
Proginis lūpų balzamas / 15min montažas

„Gimus idėjai, sukome galvą, kaip padaryti balzamus identiškai lygius, nes techniškai beveik neįmanoma atmatuoti spalvas po lygiai bei lygiomis linijomis sustingdyti balzamo. Bet apžiūrinėdami pirmuosius bandymus supratome, kad jie tuo ir gražūs, kad skirtingi ir nelygūs, juk ir kelias į laisvę mums nebuvo lygus“, – pranešime žiniasklaidai pasakoja „Uoga Uoga“ įkūrėja Lena Sokolovska.

Natūralios kosmetikos kūrėja prisipažįsta, kad padaryti tokias priemones su sintetinėmis spalvomis būtų vienas juokas, bet išgauti jas natūraliomis priemonėmis ir tokias, kad būtų saugu tepti ant lūpų, – reikalauja žinių ir patirties.

Trispalviuose balzamuose geltonai spalvai pasitelktas šaltalankis, kurį lūpų balzamų gamybai kompanija naudoja jau seniai, vien dėlto, kad jis yra nepamainomas lūpoms. Švelniai žaliai panaudotas kokybiškas ekologiškas avokadų aliejus, o raudonai – natūralūs trinti mineralai, naudojami natūraliems lūpdažiams gaminti.

Gamintojų nuotr./Lena Sokolovska ir ribotu kiekiu išleisti trispalviai lūpų balzamai
Gamintojų nuotr./Lena Sokolovska ir ribotu kiekiu išleisti trispalviai lūpų balzamai

L.Sokolovska pasakoja, kad savo gaminamuose produktuose stengiasi kaip įmanoma daugiau naudoti vietiniam regionui būdingų sudėtinių dalių, pavyzdžiui, dekoratyvinėje linijoje – gintarą ir uogų ekstraktus, plaukų priežiūros priemonėse – vietinių žolių ekstraktus, veido kaukėse trintas uogas ar jų sultis ir pan.

„Galvodami apie Lietuvos gimtadienį, fantazavome apie skirtingus produktus, bet lūpų balzamas atrodė labiausiai simboliška ir asmeniška, juk per gimtadienius vieni kitiems visada pakštelime į žandą arba lūpas. Tiesa, tada dar nežinojome, kad juos pagaminti daug sudėtingiau nei atrodo. Įprastai per valandą vienspalvių panašių lūpų balzamų galime padaryti dvigubai daugiau.

Gaminant šiuos kiekvieną spalvą reikėjo pilti atskirai, tiksliai ir susikaupus, nes balzamo bazė greitai stingsta, jei lėtai suksies turėsi tris atskirus balzamus, o ne vieną trispalvį, bet per daug skubėti irgi negali. Ištraukti balzamus iš formos ne mažesnis laimės dalykas, vieni nulūžta, kiti neišsitraukia. Per valandą sėkmės atveju mums pavykdavo pagaminti apie septynis trispalvius, o tai labai lėtas tempas.

Įgyvendinti šią idėją buvo svarbu visam kolektyvui. Pati esu latvė, bet Lietuva man labai brangi, juk čia gyvenu jau beveik 10 metų, čia pradėjau verslą, mano kolegos ir klientai – didžiąja dalimi lietuviai, pati kalbu ir rašau lietuviškai, mano sūnus lanko lietuvišką mokyklą“, – sako natūralios kosmetikos kūrėja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius