Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Kosmetologė apie pigmentines dėmes: kas padeda jas naikinti ir kaip jų išvengti?

Paklausta, kokios procedūros ar priemonės padėtų sumažinti ar panaikinti per vasarą atsiradusias pigmentines dėmes, kosmetologė Andrėja Krasnevičienė sako, kad pirmiausia reikėtų kalbėti apie tai, kaip jų išvis išvengti – tam būtina apsauga nuo saulės. „Jei naudosite priemones ar vaikščiosite į procedūras, kad panaikintumėte dėmes, o kitąmet vėl deginsitės be jokios apsaugos, rezultatas bus tik tam kartui“, – teigia pašnekovė.
Mergina
Mergina / Vida Press nuotr.

Pasak grožio salono „Glow Beauty Studio“ kosmetologės A.Krasnevičienės, norint išvengti pigmentacijos, reikia naudoti apsaugines priemones nuo saulės ir vengti tiesioginių saulės spindulių.

„Būtina naudoti apsauginius kremus nuo saulės, veidui – net turinčius SPF 50 filtrą, ir tai daryti nuo ankstyvo pavasario – kovo mėnesio, – sako specialistė. – Kremų dabar yra pačių įvairiausių, tad tereikia įdėti šiek tiek pastangų ir atrasti sau tinkamiausią. Taip pat yra ir pudrų, turinčių didelę apsaugą nuo saulės, tad išeičių tikrai daug.“

Būtina naudoti apsauginius kremus nuo saulės ir tai daryti nuo ankstyvo pavasario – kovo mėnesio.

Ne paslaptis, kad daugelis mano, jog naudojant apsauginius kremus nuo saulės, ypač turinčius didelį SPF, neįdegs. „Įdegį lemia ne tik saulė, tai priklauso ir nuo atspindžių, nuo šilumos, dėl to gaminasi melaninas. Taigi įdegame net tada, kai labai saugomės. Veidą reikėtų ne tik tepti kremu nuo saulės, bet ir pridengti kepure, skrybėle ir pan.“, – rekomenduoja A.Krasnevičienė.

„Fotolia“ nuotr./Mergina deginasi
„Fotolia“ nuotr./Mergina deginasi

Tačiau, jei jau nutiko taip, kad prevencinių priemonių nesiėmėte ir norite šiek tiek pašviesinti, paskaistinti veido odą, tai padaryti padės specialūs depigmentuojantys produktai – kremai, serumai, kuriuos galėsite naudoti namuose. Pasak kosmetologės, šie produktai dažniausiai turi vaisių rūgščių, tad juos reikėtų pradėti naudoti, kai saulė tampa nebeaktyvi – apie spalio pradžią, ir kaip gydomąją priemonę naudoti apie tris mėnesius.

Namuose galima naudoti ir kaukes, tačiau jų efektas, A.Krasnevičienės teigimu, daugiau vienkartinis. Pačia veiksmingiausia priemone ji įvardija serumą nuo pigmentacijos.

„Jų pasirinkimas tikrai didelis, nes tai aktuali problema. Tačiau, mano manymu, be specialisto pagalbos visiškai šios problemos patys neišspręsite, nes tai sunkus darbas. Greičiau jau tos dėmės dings, nubals, nes atšals oras ir tas procesas natūraliai įvyks. Daugelis moterų ir sako: žiemą būnu graži, vasarą – visa dėmėta“, – sako kosmetologė.

Paklausta, kokios procedūros gali padėti sutvarkyti pigmentacijos problemą, ji išskyrė rūgštinį depigmentuojantį šveitimą, injekcines procedūras, kurios, pasak jos, gerai apsaugo odą nuo pigmentacijos, ir, jei jau niekas nepadeda – lazerį.

Pačia veiksmingiausia priemone ji įvardija serumą nuo pigmentacijos.

„Rūgštiniai šveitimai yra viena pigiausių procedūrų, klientų mėgstamiausia, nes gana greita ir veiksminga. Atliekama kas dvi savaites, iš viso reikia 4–6 procedūrų, ir, žinoma, paskui seka priežiūra namuose, nes specialistas nurodo, ką žmogus, atlikęs procedūras salone, turi daryti pats, kaip rūpintis savo oda.

Jei žmogus sąmoningai žiūri į šį dalyką, saugosi, privengia saulės, rezultatai pasiekiami išties geri. Tačiau jei sako, kad ne, aš vis tiek nesisaugosiu, deginsiuosi ir dar žiemą į šiltus kraštus vyksiu, kova yra bergždžia, kitaip tariant, žmogus savo pinigus meta į balą, nes problema sprendžiama tik tam kartui“, – aiškina kosmetologė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje