-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Negyvosios jūros turtai kosmetikoje: jų poveikis išvaizdai ir sveikatai

Apie tyvuliuojantį ežerą, pavadinimu Negyvoji jūra, yra girdėjęs bene kiekvienas. Ši vieta tarp Izraelio ir Jordanijos jau nuo neatmenamų laikų buvo tikras traukos objektas – čia vyksta žmonės norintys ne tik pailsėti, bet ir pasisemti sveikatos. Net Egipto karalienė, grožio ir elegancijos ikona laikyta Kleopatra tikėjo šio magiško ežero galiomis.
Negyvosios jūros produktai
Negyvosios jūros produktai / „Scanpix“ nuotr.

Tendencija naudingų medžiagų semtis iš šio ežero gelmių vyrauja iki šiol. Jie itin dažnai naudojami kosmetikoje. Tad kaipgi ją pasirinkti ir į kokie Negyvosios jūros turtai dovanoja sveikatą ir grožį?

Kaip pranešime žiniasklaidai teigia kosmetikos parduotuvės „Bionaturoazė“ vadovė Audronė Dulkienė, Negyvojoje jūroje aptinkama druska ypač naudinga. Ši ne tik atlieka gražinimo funkciją, bet yra svarbi sveikatai.

„Niekam ne paslaptis, jog dar istoriniuose šaltiniuose minima Negyvoji jūra ir jos stebuklingas poveikis sveikatai. Ypač druska. Pastaroji dėl savo ypatingų savybių yra dažna įvairių sveikatos ir grožio priemonių sudedamoji dalis. Druskoje yra daugiau nei 80 įvairių mineralų, karbonatų, sulfatų, tarp kurių – ir kalcis, kalis, bromas, natris, manganas, magnis, jodas, geležis, fluoras bei silicio rūgštis.

Jūros druskos vonios dėl savo valomųjų savybių greitina svorio metimą, skatina odos paviršiaus regeneraciją.

Dėl savo sudedamųjų dalių jūros druska skatina metabolizmą bei kenksmingų medžiagų iš organizmo pašalinimą. Ji iš odos ir jungiamųjų audinių šalina ir vandens perteklių – tokiu būdu oda tampa švelni, tvirta ir, be abejonės, sveikesnė. Ši druska puikiai tinka norint sušvelninti šiurkščią rankų, pėdų ar alkūnių odą. Be to, jūros druskos vonios dėl savo valomųjų savybių greitina svorio metimą, skatina odos paviršiaus regeneraciją, o antiseptinės savybės gelbėja odos alergijos atveju.

Neverta pamiršti, jog druska naudinga ne tik grožiui – ši veikia kaip sveikatinimo priemonė: jūros druskos vonios gerina kraujotaką, gydo uždegimus, mažina reumato, sąnarių, raumenų skausmus, padeda atsikratyti streso, nuovargio”, - dėstė A.Dulkienė.

Kosmetikos ekspertės teigimu, mineralai ir dumblas yra privalomos sudedamosios dalys kosmetikoje odai ir plaukams.

„Negyvosios jūros pakrantėje susikaupęs mineralinis dumblas yra išties unikalios sudėties: jame gausu mikroelementų, šis maitina, neutralizuoja toksinus, be to, nesukelia jokių alerginių reakcijų. Tad rinktis produktus su jūros dumblu – labai rekomenduojama. Kūnui skirtos tokio tipo priemonės lengvai įsigeria, yra patogios naudoti, nesukelia „sunkumo” jausmo, pasižymi jauninančiomis, odą skaistinančiomis ir stangrinančiomis savybėmis. Štai įvyniojimas į dumblą ir priemonės su juo gydo celiulitą, maitiną ir drėkina odą. Mineralinis dumblas intensyviai veikia ir kaip antioksidantas.

Neverta pamiršti ir priemonių odai su Negyvosios jūros mineralais. Bazinės kosmetikos sudėtyje – tik organinės ir natūraliosios medžiagos, juose nėra aromatizuotų, cheminių priedų, todėl produktai tinkami ir itin jautriai odai. Taip pat jauninantys, skaistinantys, aliejais praturtinti produktai odai su hialurono rūgštimi ir juodųjų ikrų ekstraktu. Plaukams verta išbandyti šampūnus ir kaukes su mineralais, augaliniais ekstraktais bei keratinu”, - pasakojo A.Dulkienė.

Negyvosios jūros druska, dumblas ir mineralai – stiprūs elementai. Tačiau, kad šie nesukeltų alerginės ar kitos nepageidaujamos reakcijos, patartina kreiptis į specialistą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius