Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Plaukų dažymo tendencijos: kokios spalvos ir technikos madingos šią vasarą?

Kiekvienas sezonas išsiskiria savomis tendencijomis. Ši vasara – šviesių plaukų metas. Kaip teigė grožio salono „Yury“ plaukų stilistė Valerija Gudelytė, net tamsiaplaukės šią vasarą linkusios šviesinti plaukus. Vyrauja šviesūs ir pasteliniai atspalviai, o štai ryškios ir tamsios spalvos atidėtos į šalį. Tad kokie tie šios vasaros atspalviai ir kokios dažymo technikos dabar populiariausios?
Sveiki ir gražūs plaukai
Plaukai / Vida Press nuotr.

Šią vasarą, pasak plaukų stilistės V.Gudelytės, vyrauja kreminiai, smėlio, perlų, šviesiai rausvi, švelniai pilkšvi atspalviai.

Pašnekovė pabrėžia, kad pilka spalva, kuri dar visai neseniai buvo itin madinga, jau pasitraukė iš geidžiamiausių rato, o štai balkšvi atspalviai yra retesni už aukščiau įvardytus. Blondinėms rekomenduoja rinktis šaltesnius atspalvius.

„Visa galva viena spalva dažoma labai retai, dažniausiai yra dvi spalvos – šaknys tamsesnės, patys plaukai – šviesesni. Ir kita spalva populiaru dažyti nebe tik galiukus, kaip buvo daroma anksčiau, o beveik visus plaukus, tik šaknis paliekant kito atspalvio“, – teigia plaukų stilistė.

Visa galva viena spalva dažoma labai retai, dažniausiai yra dvi spalvos – šaknys tamsesnės, patys plaukai – šviesesni.

Pasak jos, daugelis painioja dažymą sruogelėmis ir balayage'o techniką.

„Dažymas sruogomis jau irgi retas atvejis, o jei kalbama apie tas sruogas, kuriomis buvo dažoma prieš keletą metų, tai išvis atgyvenęs reikalas.

Dabar madingos šios itin panašios technikos, tik jų pavadinimai skirtingi: balayage, flamboyage, air touch, sun touch, sun kiss. Taikant jas vyrauja gražūs atspalvių perėjimai.

Dėl šios priežasties moterys dabar kur kas mieliau renkasi tas technikas nei ombre. Pastaroji naudojama labai retai – ji gana griežta, ja nudažyti plaukai atrodo nenatūraliai“, – paaiškina V.Gudelytė.

Madingiausios plaukų dažymo technikos šią vasarą:

Balayage

Flamboyage

A post shared by @hairmaster.tatyana on

Air touch

Sun kiss

Sun touch

Plaukų stilistė su šypsena pasakoja, kad dabar visos tamsiaplaukės, juodaplaukės nori šviesinti plaukus. Ir įspėja, kad iš tamsios padaryti šviesią labai sunku.

„Dažnai merginos prisigaudo idėjų socialiniuose tinkluose, atsineša paveikslėlių, nuotraukų ir parodo, kaip norėtų atrodyti. O nuotraukoje – daug fotošopo, ir tikrai nebūna taip, kad per kartą iš juodos pavirstum balta.

Tamsus pigmentas sunkiai išimamas, todėl norint tapti blondine, reikia kelių vizitų pas specialistą. Jei juodaplaukė nori pavirsti blondine – laukia ilgas kelias, jei bent kiek pasišviesinti – reikia bent poros kartų. Tačiau dabar, kai madingi šviesūs plaukai, visos ryžtasi ir toms ilgoms procedūroms“, – sako pašnekovė.

Tamsus pigmentas sunkiai išimamas, todėl norint tapti blondine, reikia kelių vizitų pas specialistą.

Pasak jos, ryškios spalvos labiau vyravo praėjusią vasarą. Šią dominuoja šviesios ir pastelinės.

„Yra ir moterų, kurios nori būti ryškios, tačiau šią vasarą tas ryškumas yra pastelinis – pavyzdžiui, blondinė su rausvu atspalviu. Spalvų tikrai neatsisakoma, tik jos ne neoninės, o gana lengvos“, – teigia plaukų stilistė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius