-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užmigote su makiažu? Žinokite, kad...

Ateityje tai gali turėti nemalonių pasekmių. Tačiau kuri moteris nebuvo pamiršusi nusivalyti makiažo po vakarėlio ar kito svarbaus įvykio, kai akys, atrodo, buvo pilnos miego? O tai išties blogai, net jeigu taip nutiko vos vieną ar kelis sykius... Mąstote, kokią įtaką tai galėjo turėti jūsų išvaizdai? Štai keli atsakymai.
Makiažo valymas
Nenuvalytas makiažas gali turėti nemalonių pasekmių. / Fotolia nuotr.

Kokių pasekmių ateityje tikėtis, jei miegama nenusivalius makiažo?

„Derėtų įsidėmėti, kad tai iš tiesų labai kenkia veido odai: dėl nenuvalyto makiažo formuojasi laisvieji radikalai, ardantys kolageno sluoksnį. Ilgainiui dėl šių priežasčių ima rastis daugiau raukšlių, – sako amerikiečių dermatologas Ericas Schweigeris. – Be to, visoms žinoma, kad nenuvalytas storas makiažo sluoksnis gali užkimšti poras. Taigi nereikėtų stebėtis, jei ant veido pasirodė spuogų.“

 

Ar nemalonios odos problemos laukia vos po vienos su makiažu išmiegotos nakties?

Po vienos nakties odai neturėtų būti padaryta ilgalaikė žala, bet jei ši situacija nuolat kartojasi, vadinasi, poros kasdien vis labiau kemšasi, daugėja bakterijų. Todėl tikėtina, kad atsiras inkštirų, kurie tikrai nepapuoš moters odos. O ir pati oda smarkiai kenčia, sunkiai kvėpuoja.

 

Ar dėl to gali atsirasti ankstyvųjų raukšlių?

Ar įsivaizduojate, kokį stresą per dieną patiria jūsų oda? Kiek dulkių, aplinkos teršalų ji sugeria? O dabar pamąstykite, kaip ji jaučiasi, jei nenuvalote makiažo ir einate miegoti neleisdamos jai pailsėti? Nieko keista, kad oda pradeda anksčiau raukšlėtis, papilkėja ir atrodo pavargusi.

 

O kaip dėl akių makiažo?

„Nenuvalytas akių makiažas gal ir nesukels tokių didelių rūpesčių kaip raukšlės ar spuogai, bet tai irgi nežada nieko gera. Miegant padažytos akys trinasi į pagalvę, todėl bakstienų tušo, akių pieštuko nubrėžtų linijų ir šešėlių likučiai gali patekti į akies gleivinę ir ją sudirginti. Taigi nesistebėkite, jei atsikelsite paraudusiomis ir perštinčiomis akimis“, – sako dermatologas E. Schweigeris. Be to, bakterijos, smulkūs plaukų folikulai ir kiti nešvarumai gali sukelti dar nemalonesnių pojūčių. Tad paprasčiausias būdas niekada nepamiršti nusivalyti makiažo būtų visada greta lovos turėti makiažo valymo priemones. Atminkite – makiažo pagrindas ir storas aliejinio pagrindo priemonių sluoksnis neleidžia odai kvėpuoti, pakinta jos spalva, atsiranda inkštirų ir spuogų.

 

Taip pat skaitykite:

Dažniausios grožio nuodėmės

Grožio patarimai: kad paakiai neišduotų...

Grožio paslaptys: natūrali grožio vaistinėlė

Mineralinė kosmetika. Ką derėtų apie ją žinoti?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius