Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Veido mankštų specialistė: „Nesvarbu, kuo valyti veidą, svarbu – kaip tai daryti“

Daug girdime, kaip svarbu švariai nuvalyti veido odą vakare, pašalinti makiažo likučius. Tik klausimas – ar tikrai žinome, kas sudaro veidą? Ir, tuo atveju, ar tikrai visą jį vakarais nuvalome? Valyti svarbu, tačiau ne mažiau svarbu žinoti, kaip taisyklingai tai daryti – kokia trajektorija turi judėti rankos, kad nesendintume savo odos.
Viktorija Baltramiejūnienė
Viktorija Baltramiejūnienė / Asmeninio archyvo nuotr.

Veidas – ne tik kakta, akys, nosis ir lūpos

Veido mankštų trenerė, savimasažų specialistė ir kosmetikė Viktorija Baltramiejūnienė sako, kad kalbant apie veido odos priežiūrą pirmiausia reikėtų žinoti, kas yra veidas. Daugelis mūsų klaidingai įsivaizduojame, kad veidas – tai tik tas ovalas, kur yra kakta, nosis, skruostai, akys, lūpos ir smakras.

Masažinės linijos buvo išrastos ne be reikalo, nes judant jomis stimuliuojamas visas veido raumenų karkasas, limfotaka, kraujotaka, veido nervai.

Specialistė paaiškina, kad veido ribos, be išvardytų vietų, apima ir kaklą, dekoltė sritį bei ausis. „Prisiminkite, kaip greitai ausų zona netenka jaunatviškos išvaizdos. Taip įvyksta, nes mes sąmoningai ją eliminuojame iš kasdienės priežiūros, o paskui pykstame, kad ten yra „baisu“, kiek raukšlių ir oda suglebusi“, – sako V.Baltramiejūnienė.

Svarbu valyti tinkama kryptimi

Pašnekovė sako, kad jos nuomonė veido odos priežiūros klausimu yra vienareikšmė: nesvarbu, kuo valyti veidą, svarbu – kaip tai daryti. Ji prisipažįsta, kad didesnes simpatijas atiduoda valymo priemonėms, kurias paskirstome savo rankomis, nes tik taip, pasak jos, aiškiai jaučiame, kur nereikia spausti, tempti, per stipriai trinti.

„Vatos diskelis to niekada neperduos mūsų smegenims, o rankos labai aiškiai jaus viską po savimi: nelygumai, šiurkštumas, raukšlytės, tinkamo švarumo momentas ir t. t. Kad ir kaip būtų, svarbiausia yra veido valymo trajektorija, judesiai ir aiškus suvokimas, kas yra daroma. Deja, ne visi suprantame, kad tinkamas veido valymas, prausimas prisideda prie mūsų veido jaunystės, stangrumo ir tonuso. Nedaug, bet prisideda“, – sako V.Baltramiejūnienė ir priduria, kad norint, jog veido oda jaustųsi gerai, galiausiai taip atrodytų, turime žinoti masažines linijas.

Asmeninio archyvo nuotr./Masažinės veido linijos. V.Baltramiejūnienė rodo, kaip taisyklingai valyti veido odą
Asmeninio archyvo nuotr./Masažinės veido linijos. V.Baltramiejūnienė rodo, kaip taisyklingai valyti veido odą

Veido mankštų trenerės teigimu, jos buvo išrastos ne be reikalo, nes judant jomis stimuliuojamas visas veido raumenų karkasas, limfotaka, kraujotaka, veido nervai.

„Tai išmokti išties paprasta – visada veidu judėkite į viršų, net ir nosies srityje. Išlaikykite 90 arba 45 laipsnių kampą ir darykite tai nuo centro periferijos link. Judesiai gali būti chaotiški, išlaikant trajektoriją, arba sukamieji – piešiant ratukus. Galite sugalvoti ir savo judesius, bet visuomet laikykitės „sistemos“, – patarė specialistė.

V.Baltramiejūnienės teigimu, odai reikalinga stimuliacija. Ji siūlo valant veidą (makiažą) rankomis ne tik glostyti odą, bet įdarbinti ir pirštus, ir jais šiek tiek stipriau paspausti – tik, žinoma, nepersistenkite, po šios procedūros veido neturi nusėti mėlynės! „Tai bus puikus savimasažinis veido valymosi, prausimosi momentas. Veidas jums atsidėkos su kaupu“, – sako veido mankštų ir savimasažų specialistė.

Sendiname odą to nežinodami

V.Baltramiejūnienė sako, kad nederėtų baimintis žodžio „ištampyti“ ir perdėtai į jį koncentruotis. Pasak jos, jei kasdien netaisyklingai valote makiažą, tam tikra prasme „tampote“ veido odą, tačiau tai ji vadina dinaminiu tempimu, kuris pats savaime jokios žalos nedaro.

Vida Press nuotr./Kosmetika
Vida Press nuotr./Kosmetika

Esminė problema, kalbant apie veido valymą, yra ta, kad nežinodami, kaip tai daryti taisyklingai, specialistės žodžiais, „numušame“ visus veido procesų radarus.

Nuo judesių žemyn veido raumenynas dar labiau smunka, nuo nekokybiškų ir priešingų judesių limfotaka netinkamai atlieka savo valymo, detoksikacijos funkciją.

„Tai reiškia, kad judesiai žemyn, ne iki galo nuvesti ar per greiti judesiai yra tos komandos, kurias kasdien gauna veidas ir pradeda pats save naikinti iš vidaus. Nuo judesių žemyn veido raumenynas dar labiau smunka, nuo nekokybiškų ir priešingų judesių limfotaka netinkamai atlieka savo valymo, detoksikacijos funkciją.

Nervų sistema ir kraujotaka taip pat nėra stimuliuojamos taip, kad veidas gautų naudą, maitinimą. Štai ir turime švarų, bet viduje kenčiantį veidą. O jeigu šitaip elgiamės kasdien? Tiesiog patys save sendiname to nežinodami, – sako veido mankštų trenerė.

– Kad būtų dar aiškiau, pateiksiu pavyzdį. Jeigu namuose pradėtumėte daryti pilvo savimasažą ir judėtumėte neteisinga kryptimi, per greitai, ne iki galo. Kas nutiktų? Mažiausiai – sutriktų skrandžio veikla. Taip ir su veidu. Žinokite, kad liečiate ne savo grožį, įvaizdį ir stilių, bet savo mylimo kūno, t. y. veido, organus ir sistemas.“

Kodėl svarbu nepamiršti kaklo?

Kaip jau minėta pradžioje, kaklas yra lygiavertė veido dalis. Tačiau, pasak V.Baltramiejūnienės, kaklas taip pat yra jungiamoji ir labai svarbi kūno ir galvos jungtis. Jos teigimu, visos medžiagos ateina ir pasišalina būtent per kaklą.

„Kaklas turi labai daug raumenų – net 26, arterijas, daugybę limfmazgių. Stimuliuojant kaklą visas veidas atsigauna, sumažėja paburkimas, jeigu jis vargina, gerėja kraujotaka ir veido spalva tampa sveikesnė bei lygesnė. Raumenyno prasme, kaklas yra veido kontūro dalis, tad jo gera būklė lemia, kad jūsų smakras ir veido ovalas ilgai bus tinkamos formos“, – sako pašnekovė.

Judesiai kaklo srityje, V.Baltramiejūnienės teigimu, turi būti tokie pat, kaip ir liečiant veidą – pagal aukščiau šiame tekste aprašytą „sistemą“. Tačiau specialistė įspėja: jei turite skydliaukės problemų, niekada nestimuliuokite tos zonos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius